800D Diamond Series bij Stevens Hifi Gent

Marc Brekelmans | 09 december 2010 | Fotografie PHOTO40 | B&W 800

Het was nog maar de vraag of de demonstratie van de nieuwe 800 Series Diamond luidsprekers door ontwerper John Dibb, van de Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins, bij Stevens HiFi in Gent wel doorgang kon vinden. Het slechte weer in Europa maakte het namelijk bijna onmogelijk om op tijd vanuit zijn vakantiebestemming richting België af te reizen. Maar gelukkig kwam uiteindelijk alles goed en konden de eerste belangstellenden op zaterdagochtend 10 uur aanschuiven voor een indrukwekkende demonstratie van het huidige topmodel in de 800 Series Diamond van B&W: de 800D.

Sneeuw en ijzel konden ook uw verslaggever niet weerhouden de reis vanuit Nederland naar de Bagattenstraat in Gent te ondernemen. Bij binnenkomst word ik hartelijk begroet door winkel manager Johan én door de sacrale orgelklanken van het Carillon de Westminster bespeeld door Simon Preston. Een korte blik richting luisterruimte versterkt de sfeer: met gesloten ogen en in diepe concentratie luisteren de aanwezigen naar de demonstratie van John Dibb. Maar voordat we aan kunnen schuiven worden we naar ‘de toog’ geleid voor een heerlijke kop koffie. Onze sessie zal namelijk pas om 12 uur van start gaan. Dat geeft ons even de gelegenheid een praatje te maken met eigenaar Geert Stevens en een wandeling te maken door het prachtige pand. De twee prachtige luisterruimtes - een voor stereo demonstraties en een voor video/ surround  - zijn stijlvol ingericht. De female touch van Geert’s echtgenote is duidelijk zichtbaar: het geheel is stijlvol, maar zeker ook huiselijk en gezellig te noemen. Stevens HiFi aan de Bagattenstraat in Gent - foto: PHOTO40©

John Dibb
Zoals gezegd is John Dibb één van de belangrijke ontwerpers bij Bowers & Wilkins, en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Na zijn Universitaire opleiding tot Material Scientist en het behalen van zijn doctoraal in Carbon Fibre Technology ging hij eerst aan de slag als ontwerper van raketmotoren. In zijn vrije tijd bouwde de muziekliefhebber zijn eerste luidsprekers naar eigen ontwerp, om daar uiteindelijk ook zijn werk van te maken. Via Wharfedale en Tannoy kwam Dibb in ’86 bij Bowers & Wilkins terecht, waar de CM1 zijn eerste ontwerp was. De laatste jaren is Dibb vooral bezig met het ontwerpen van Custom Install luidsprekers voor B&W.


Bowers & Wilkins ontwerper John Dibb geeft tekst en uitleg - foto: PHOTO40©

MERK

EDITORS' CHOICE