NIEUWS

CES 2014 - In-ears Intel meten hartslag en passen muziek daarop aan

Tijdens Consumer Electronics Show 2014 in Las Vegas werd een recordaantal nieuwe producten gelanceerd. Het is natuurlijk niet te doen deze allemaal te noemen op HiFi.nl. We beperken ons daarom tot relevante of juist zeer opmerkelijke noviteiten. In die laatste categorie past een bijzondere introductie van Intel.

Intel toonde tijdens de keynote van CEO Brian Krzanich een in-ear hoofdtelefoon die we met recht opmerkelijk kunnen noemen. De oordopjes meten namelijk de hartslag van de gebruiker en vervolgens kiest een speciale app muziek die past bij die hartslag.

Heel nieuw is dat allemaal niet, er werden in het verleden al eerder vergelijkbare producten gelanceerd. Maar de versie van Intel onderscheidt zich doordat geen aparte voedingsbron nodig is. De oordopjes krijgen hun stroom simpelweg door de 3.5mm jack die in de smartphone is gestoken.

Veel meer details zijn nog niet bekend, behalve dan dat Intel het opmerkelijke product samen met Valencell ontwikkelde. Dat maakte eerder met de iRiver al een vergelijkbare hoofdtelefoon, maar mét aparte voedingsbron. Volgens Krzanich verschijnen de bijzondere in-ears “ergens dit jaar” op de markt.


EDITORS' CHOICE