NIEUWS

Netflix test met goedkoop SD-abonnement

Videostreamer Netflix biedt sinds deze week een goedkoper abonnement aan waarbij gebruikers op maximaal één scherm toegang krijgen tot content in SD-kwaliteit. Dat is bijvoorbeeld interessant voor mensen die alleen op een iPad streamen. Volgens het bedrijf gaat het om een test, mogelijk wordt het nooit standaard ingevoerd.

Het SD-abonnement kost 6,99 euro per maand en is daarmee precies 1 euro goedkoper dan het standaard abonnement. Daarbij kan de gebruiker op maximaal twee toestellen tegelijkertijd gebruikmaken van het sinds gisteren sterk uitgebreide aanbod videocontent. Voor super users bestaat ook de mogelijkheid een abonnement van 11,99 euro af te sluiten, waarbij op maximaal vier schermen tegelijkertijd kan worden gestreamd.

“Bij Netflix testen we continu nieuwe dingen. In dit geval testen we een abonnement van 6,99 euro waarmee je maar op één apparaat tegelijk kan streamen (single stream). Niet iedereen zal dit zien en het is mogelijk dat we dit nooit standaard zullen aanbieden”, laat het bedrijf in een reactie weten. De test wordt alleen aangeboden aan een deel van de nieuwe gebruikers, die na de gratis proefperiode van een maand het goedkopere SD-abonnement kunnen kiezen.

EDITORS' CHOICE