NIEUWSMeridian

Meridian G65 Digital Surround Processor

Redactie HiFi.nl | 14 november 2013 | Meridian

Meridian introduceert de G65 Digital Surround Processor, het paradepaardje van de G-series. De G65 borduurt voort op de prestaties van de 800-series en heeft een volledig vernieuwde interne opbouw.

"Over de techniek valt veel te vertellen, maar het zijn de resultaten die overtuigen." Die uitleg begint bij de ultra stille en krachtige ringkerntrafo. "Minimale interferentie verzekeren een verbluffend goede werking van de verzameling Meridian Resolution Enhancers die de G65 rijk is. Denk aan het Meridian Apodising filter voor een ongekend adequate upsampling, waardoor sommige opnames beter klinken dan toen ze gemaakt werden."

Voorts biedt de SpeakerLink-functionaliteit beschikking over Enhanced Bass Alignment, Centre Elevation, Bass, Tilt, Axis en de nieuwe bronvermelding in Meridian DSP luidsprekers. Allemaal termen die wijzen naar één eigenschap: een unieke surround ervaring mét een perfecte stereoweergave. Twee vliegen in één klap, aldus Meridian. 

RS232 en USB verbindingen, infrarood poorten en twee Meridian Comms aansluitingen zorgen voor de benodigde bedienings- en configuratiemogelijkheden op afstand en naadloze opname in uitgebreide bedieningssystemen. Alle denkbare bronnen kunnen worden aangesloten, maar wanneer gebruik gemaakt wordt van Meridian-bronnen, treedt de eigen Smart Source-technologie in werking en worden de noodzakelijke instellingen vanzelf gedaan.

Aan de achterzijde tref je nog aan: twee Meridian SpeakerLink-ingangen (RJ45), zes S/PDIF coaxiaal digitale ingangen, waarvan er drie gebruikt kunnen worden met een Meridian HD621 HDMI processor, twee S/PDIF optische Toslink ingangen en acht analoge ingangen. De uitgangen zijn 8x SpeakerLink digitaal en 8x gebalanceerd analoog. Het processing gedeelte wordt verzorgd door vijf reescale processoren, ieder op 750MIPS rekenend op 48-bit. De conversiechips zijn van het type 24-bit Sigma-Delta op 96kHz op de analoge in- en uitgangen.

Verkrijgbaar vanaf december 2013. Meer informatie via importeur Viertron.


EDITORS' CHOICE