ARTIKELAVNUE

Beurs Excellent Wonen & Leven – Eindhoven

Afgelopen weekend werd voor de vijfde keer de beurs Excellent Wonen & Leven in het Beursgebouw in Eindhoven georganiseerd. Deze lifestyle beurs is een soort miniatuur Woonbeurs, waar, net zoals bij de grote Woonbeurs in Amsterdam, een aantal hifimerken vertegenwoordigd is.

Meteen bij binnenkomst valt de gemoedelijke sfeer van het evenement op. De dames bij de garderobe zijn uiterst vriendelijk en de wat oudere man die de toegangskaartjes moet controleren maakt grapjes met de langs lopende dames. Het cliché dat het in Brabant gezelligheid troef is wordt weer eens bevestigd.

Het Eindhovense Beursgebouw is wat bescheidener van afmetingen dan de grote evenknieën in Amsterdam en Utrecht, maar dat komt de sfeer en intimiteit van Excellent Wonen & Leven alleen maar te goede. Ook de stands zijn van hoog niveau: complete villa`s zijn binnen het beursgebouw verrezen.


Walter Nowak is terecht trots op zijn stand

Meteen al bij binnenkomst wordt ons oog getrokken door een werkelijk enorme stand van de Eindhovense hifi-winkel Audiohome. Eigenaar Walter Nowak staat vol trots te kijken naar de zes projectieschermen die in een volledig verduisterde ruimte staan opgesteld. Terecht mogen we zeggen, want de getoonde beeldkwaliteit zal menig bezoeker versteld hebben doen staan. In de ruimte naast de `bioscoop` vinden we een zeer fraaie opstelling met oude en nieuwe hifi-producten. Tenminste: zover ik weet wordt de nog steeds zeer fraaie Audio Innovations Alto set als sinds jaren niet meer geproduceerd. En ook de Dadababy luidsprekers die ooit in een zeer gelimiteerde oplage door Blueroom in samenwerking met Bowers & Wilkins genaakt werden horen eerder thuis op een kunstexpositie of verzamelbeurs. Het tekent wel de winkel Audiohome en de zeer bevlogen eigenaar Walter Nowak.


Dada Babyspeakers zijn inmiddels een gewild verzamelobject


Audio Innovations Alto...tijdloos mooi

Omdat het beursgebouw niet al te groot is lopen we al snel de stand van de Tilburgse winkel iEar tegen het lijf. In tegenstelling tot de stand van Audiohome is deze stand erg `strak` vormgegeven. Op een fraai teakhouten dressoir staan de enorme McIntosh MC1,2KW mono-eindversterkers opgesteld. En inderdaad, 1.2KW staat voor 1200 Watt! Maar het grote nieuws staat aan de andere kant van de luidsprekerkabels: de spiksplinternieuwe Focal Stella Utopia III EM luidsprekers. Ruim anderhalve meter hoog, 55 cm breed en 83cm diep zijn deze indrukwekkende verschijningen. Groot genoeg om direct de aandacht van langslopende beursbezoekers te trekken.


Freek van Ham bij de Focal Stella Utopia III EM luidsprekers.


Kijkje onder de `motorkap` van de Stella`s

Grappenmakers beloven Freek van Ham van iEar terug te komen als ze de Lotto zouden winnen (afgelopen weekend werd er 36 miljoen uitgekeerd door de Lotto). Want 65.000 euro voor een paar luidsprekers hebben ook de bezoekers van een dergelijk evenement niet zomaar voorhanden.


EDITORS' CHOICE