NIEUWS

Uitgever FWD Magazine failliet

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2013

Dat was even schrikken voor de hoofdredacteur van FWD Magazine. Hij liet vanmiddag op Twitter weten dat zijn werkmail is afgesloten door de curator. Dat gebeurde nadat uitgevers Minoc Business Press en Minoc Online gisteren failliet werden verklaard.

De uitgeverijen zaten naast FWD ook achter bladen als Clickx, PC Magazine, Shoot en de websites FWDmagazine.be, Clickx.be en ZDNet.be. Het faillissement van Minoc Business Press en Minoc Online uit Turnhout volgt enkele weken nadat het Nederlandse moederbedrijf HUB omviel.

Die uitgever uit Haarlem maakte een doorstart als Reshift Digital, waar de meeste van de Nederlandse titels zijn ondergebracht. Hoe het verder moet met de uitgaven van Minoc is ongewis. “We proberen met man en macht de continuïteit van Minoc en van de bladen te verzekeren”, heeft curator Katleen Corsus laten weten aan Gazet van Antwerpen.

“We hopen dat we ook voor het Belgische luik een nieuwe investeerder kunnen vinden die een doorstart wil maken. Er zijn mogelijk al enkele kandidaten. Die doorstart moet gebeuren met zo veel mogelijk behoud van de tewerkstelling.”


EDITORS' CHOICE