X-fi update - Temporal Coherence tilt audio naar hoger level

Een speaker van normale grootte moet vaak concessies doen aan het tijdsgedrag van het systeem om voldoende lage en mid-laag frequenties weer te geven. Temporal Coherence zegt tijdens de X-fi Audioshow 2013 op zaterdag 14 en zondag 15 september in NH Koninghof te zullen bewijzen dat die concessies niet gedaan hoeven te worden wanneer elektronica en mechanica intensief samenwerken.

 

Temporal Coherence is van mening dat het loslaten van het traditionele concept van versterker en afzonderlijke luidsprekers, audio naar een veel hoger kwaliteitsniveau kan tillen. “Dat hogere niveau wordt bereikt door een concept waarin de verschillende componenten samenwerken en zo tot een zo zuiver mogelijke geluidsweergave te komen. Hierin worden de beperkingen van luidsprekerunits gecompenseerd door elektronica met als voordeel dat er minder componenten en kabels nodig zijn”, meldt het bedrijf uit Bleiswijk.

Dat heeft geleid tot de bouw van de Diamant en Piramide speaker, waarbij het rondom-afstraal concept een exclusief design aan deze systemen geeft. De speakers hebben een unieke verschijningsvorm en zijn een sieraad voor uw luisterruimte, mede omdat een afwerking naar keuze zorgt dat het systeem perfect in uw leefomgeving past.

“Eén van de belangrijkste oorzaken waarom luidsprekers met eenzelfde frequentiekarakteristiek toch verschillend klinken, is het verschil in tijdsgedrag. Een aspect dat in de systemen van Temporal Coherence juist veel aandacht heeft gekregen. Essentieel voor een realistische weergave van instrumentklanken is namelijk de aanslag of aanzet. Dit uit zich bijvoorbeeld sterk bij percussie en vleugel. Een juiste weergave van dit soort instrumenten is alleen mogelijk bij een correct tijdsgedrag”, legt Temporal Coherence uit.

Temporal Coherence besteedt veel aandacht voor de herkomst van vervorming en vermindert deze invloed zoveel mogelijk met innovatieve technieken. “Ook hier is de holistische benadering essentieel om tot goede resultaten te komen. Een voorbeeld daarvan is de optimalisatie van de interactie tussen eindversterkers en luidsprekerunits, waardoor storende vervorming sterk wordt verminderd en de muziek op de voorgrond treden.”

Mooie woorden natuurlijk, maar Temporal Coherence weet dat woorden alleen niet overtuigen. Om bovenstaan verhaal kracht bij te zetten, demonstreert het Nederlandse bedrijf de systemen tijdens X-fi Audioshow 2013 in kamer 14 van NH Koningshof. “Zodat u muziek kunt beleven op een hoger niveau dan u gewend bent”, klinkt het zelfverzekerd.


MERK

EDITORS' CHOICE