Mooie primeur Lyngdorf op X-fi 2013

Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2013 | Lyngdorf Audio

Hifi-Corner gaat de onlangs geïntroduceerde Lyngdorf CD-2 CD-speler demonstreren in combinatie met de nog niet eerder getoonde TDAi 2170 geïntegreerde versterker. Dat meldt de organisatie, dat bij dezen dus wederom een mooie primeur binnen heeft gehaald.

De TDAi 2170, waar we eerder al over schreven, is de opvolger van de bekende en veelgeprezen TDAI 2200 en vormt daarom een belangrijk nieuw product binnen het programma van Lyngdorf. Het model is het prototype stadium nog maar net ontgroeid, en er zijn daarom nog geen afbeeldingen beschikbaar van het definitieve productiemodel. Daarnaast is het nog even spannend of Lyngdorf het model gereed zal hebben voor de show, dus we moeten wel rekening houden met een klein voorbehoud.

De CD-2, een pure audio cd-speler en de eerste in een reeks van nieuwe producten, is in ieder geval definitief van de partij. Het uiterlijk toont de nieuwe eigentijdse ontwerprichting van het merk. De kennis die Lyngdorf heeft opgedaan met de fameuze digitale versterkers en cd-spelers maakt dit een van de best klinkende, pure audio CD-spelers op de markt.

De CD-2 is geconstrueerd als een zware versterker. Een dik trillingsvrij aluminium chassis met een geïsoleerd deksel geeft het een zeer stabiele constructie. Het apparaat is uitgerust met Intersample Clipping Correction (ICC), die opgedeelde muziek’samples’ herstelt in hun oorspronkelijke vorm. Speciale ruisarme technieken worden toegepast op de digitale uitgang en de upsampling. De D/A converter sectie is gelijk aan die van de legendarische Millennium MKIV versterker en stuurt een hoge kwaliteit, single-ended en gebalanceerde eindtrap aan.

Lyngdorf met Avantgarde Acoustics
Hifi Corner en Number4 Audio bundelen hun krachten en delen een kamer op de X-fi Audioshow. Zij gaan samen een topklasse set demonstreren die is samengesteld uit de nieuwe componenten van Lyngdorf en een nieuwe hoornluidspreker van Avantgarde Acoustics. Daarnaast vindt er een herintroductie plaats van Velodyne Subwoofers.

Number4 Audio en Hifi Corner trading vind je in kamer 3 in de Koningshof. Kijk op de Special van de X-fi Show voor alle deelnemende partijen, en de andere primeurs.

MERK

EDITORS' CHOICE