ARTIKELOmera

Edifier nu ook verkrijgbaar bij Omera

Redactie HiFi.nl | 04 augustus 2013

Ruud Moerman van Omera - Hifi en Streaming Media mailde ons dat hij het merk Edifier aan het assortiment van zijn speciaalzaak heeft toegevoegd. Een merk dat bij ons nog niet heel bekend is, al schreven we vorig jaar wel al over de opvallende - diverse awards winnende - Spinnaker Bluetooth speakerset. Hoog tijd voor een nadere kennismaking.

Naast de Spinnaker - 349 euro voor een setje - heeft Edifier namelijk nog meer grappige speakertjes, die nu dus ook bij Omera (klik hier voor onze Hi-Visit aan de zaak in Vlaardingen) verkrijgbaar zijn. En ook stukken vriendelijker geprijsd dan de Spinaker.

Zo heb je al voor 99 euro een setje Exclaims, een volledig actief bi-amped 2.0 luidsprekersysteem waarbij elke driver wordt aangestuurd via een eigen interne versterker. Een totaal vermogen van 36W RMS is beschikbaar om de zes interne actieve drivers aan te sturen. Daarnaast worden twee passieve radiatoren gebruikt in de midden/hoge tonen behuizing om de efficiëntie en het dynamisch bereik te vergroten, plus twee extra passieve radiatoren om de bas prestaties van de woofers te vergroten.

Voor hetzelfde geld koop je trouwens de Bric Connect, een portable speakertje dat volgens Edifier “een hoge geluidskwaliteit combineert met de nieuwste technologie”. Naast bluetooth heeft het een ingebouwde microfoon voor telefoon conferentiegesprekken. Optioneel kan de Bric Connect draagbaar worden gebruikt door zes AA batterijen te plaatsen. Het systeem produceert 12 Watt RMS door middel van twee 70mm luidsprekers en bas versterking dankzij de basreflexpoort.

Gedoe met batterijen heb je niet bij de Extreme Connect, want deze bluetooth speaker is voorzien van een lithium-ion batterij die - op 80 procent van het volume - zo’n tien uur muziek afspeelt. Volgens Edifier is de Extreme Connect weliswaar klein van formaat “maar groots qua geluid dankzij de twee luidspreker drivers aan de voorzijde en de naar achteren gerichte passieve bas radiator”. Overigens is de Extreme Connect, die eveneens 99 euro moet kosten, ook voorzien van een microSD slot, zodat je ook vanaf die bron muziek kunt afspelen. 

Wil je meer informatie over de producten van Edifier, kijk dan even op de Nederlandse website. Hieronder nog productfilmpjes van de van origine Chinese fabrikant van de Bric Connect en Extreme Connect.

Bric Connect

Extreme Connect


EDITORS' CHOICE