NIEUWS

Spinnaker E30 Bluetooth speakers

Redactie HiFi.nl | 26 juli 2012

Edifier brengt een paartje opvallend vormgegeven Bluetooth speakers op de markt: de E30 Spinnaker. De luidsprekers zijn bedoeld om gekoppeld te worden aan mobiele apparatuur, zoals je iPhone of iPad. 

De opmerkelijke verschijning, voldoende in het oog springend voor een CES Innovation Award in Las Vegas afgelopen januari, dient ook een audiodoel: de prestaties worden er volgens het merk sterk door verbeterd. 

Het uiterlijk en de invloed op de weergave daargelaten, is wel duidelijk wat de ongeveer 42 centimeter hoge speakers in huis hebben: maar liefst zes versterkers, één voor het hoog, midden en laag in beide units, die 3/4 inch mid-range en 4 inch bass drivers behuizen. Kijk voor meer specs onderaan. 

Via Bluetooth kun je draadloos bronnen zoals je iPhone of iPad koppelen, maar de multimedia speakers zijn ook voorzien van een 3.5mm jack, terwijl een output port het tevens mogelijk maakt een separate subwoofer aan te sluiten. Ook is de Spinnaker voorzien van een afstandsbediening (die halve bol hierboven) voor volume en navigatie door je afspeellijst, die tot een kleine tien meter afstand te gebruiken is.

Specificaties

  • RMS Output Power: 90 Watt totaal (Treble: 10W x 2; Midrange: 10W x 2; Bass: 25W x 2)
  • Drive Units: Tweeter: 3/4" silk dome, Magnetically Shielded, 4Ω
    Midrange: 2 3/4", Magnetically Shielded, 4Ω
    Woofer: 4", Magnetically Shielded, 6Ω
  • Afmetingen: 13.97cm x 41.28cm x 19.05cm
  • Gewicht: 3.4 kilogram

Een setje Spinnaker speakers is, in rood of zwart, bij Edifier online te bestellen voor $349 dollar - kijk voor meer informatie op de website.


EDITORS' CHOICE