NIEUWS

Goeyvaertsstrijkerstrio lanceert campagne op Kickstarter

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2013

Het vermaarde strijkerstrio Goeyvaerts heeft als eerste Vlaamse gezelschap een campagne gelanceerd op crowfundsite Kickstarter.com. Doel is voldoende geld in te zamelen voor de opname en distributie van een nieuw album met vocalisten van Vox Luminis op het onafhankelijke Nederlandse platenlabel Challenge Records.

 

Kickstarter.com is een website waarop geld ingezameld kan worden om uiteenlopende projecten van de grond te krijgen. Zo schreven we al eens eerder over de poging van het Nederlandse Pepperdecks om hun zakformaat audiomixer op de markt te krijgen. Ook muzikanten weten de crowdfundingsite steeds vaker te vinden, al is het Goeyvaertsstrijkerstrio wel het eerste Vlaamse ensemble dat zich meldt op Kickstarter.

Het Goeyvaertsstijkerstrio werd opgericht in 1997 door Kristien Roels (viool), Kris Matthynssens (viola) en Pieter Stas (cello). Hun naam ontleenden zij aan die van de in 1993 overleden Belgische componist Karel Goeyvaerts. Het trio focust zich uitsluitend op repertoire uit de 20e en 21e eeuw voor strijkerstrio’s, aangevuld met nieuw werk van Belgische componisten.

Het trio hoopt via Kickstarter zo’n 11.500 euro in te zamelen om een album op te kunnen nemen met de vocalisten van Vox Luminis. Dat album wordt vervolgens uitgebracht bij het Nederlandse Challenge Records, het hoog aangeschreven en creatieve klassieklabel uit Amersfoort. Net als veel andere platenmaatschappijen wordt het ook voor Challenge Records steeds lastiger te investeren, dus staat het zeker open voor nieuwe initiatieven.

Overigens is het geen simpele gift die je doet bij Kickstarter, de ‘backers’ krijgen er ook iets voor terug. Variërend van een download voor mensen die een klein bedrag inleggen tot een echte Vlaamse maaltijd bij het trio thuis, die zij zelf voor je zullen koken, voor mensen die een bedrag van ruim tweeduizend euro inleggen.

De campagne van het Goeyvaertsstijkerstrio is 16 juli begonnen en loopt tot 20 augustus. Steunen kan via de speciale pagina op Kickstarter.com.


EDITORS' CHOICE