NIEUWS

Nederlanders crowdfunden zakformaat audiomixer

Het Nederlandse bedrijf Pepperdecks van Maarten de Jong en Maarten Smit is via crowdfundwebsite Kickstarter een campagne begonnen in de hoop minimaal 30.000 dollar in te zamelen voor de productie van de Djoclate II, een audiomixer op zakformaat.

De Djoclate werd eind vorig jaar door Pepperdecks op de markt gebracht. 

Djoclate II is de opvolger van de eind vorig jaar geïntroduceerde Djoclate. “Na de introductie werden we overladen met positieve reacties”, laten de twee Maartens weten. “Mensen waren op slag fan van de gadget, maar wilden meer uit het product halen. De meest gehoorde opmerking was of we geen voorluister functie konden inbouwen.”

Daarop ontwikkelde het Research & Development team van Pepperdecks, bestaande uit de vader van een goede vriend én de vader van De Jong, een nieuw prototype van de Djoclate. Net als bij het eerste model heeft de audiomixer twee full-size faders, twee input-kanalen voor bijvoorbeeld smartphone, mp3-speler of laptop en één output-kanaal. Maar de Djoclate II heeft ook de gewenste voorluister functie gekregen, een aparte volumeregelaar voor de output naar de hoofdtelefoon en, misschien wel de belangrijkste update, bluetooth om te kunnen communiceren met bluetooth speakers of -geluidssystemen.

De hoofdtelefoonaansluiting heeft zijn eigen volumeregelaar en met een switch kun je bepalen welke van de twee faders - of allebei - je hoort.

De Djoclate II heeft, net als de huidige versie, twee faders waarmee de gebruiker naadloos van de ene aangesloten bron naar de andere kan overschakelen, of dit nu een telefoon, mp-3 speler of een laptop is. Ook de bassen kunnen worden gedempt met één druk op de knop: de zogenaamde bass-kill functie die op beide kanalen zit. Maar de Djoclate II biedt meer: hij zal ook een voorluister functie hebben, een aparte volumeregelaar voor de output naar je headphones en bovendien Bluetooth voor het communiceren met Bluetooth speakers en geluidssystemen.

Misschien wel de belangrijkste update is dat de Djoclate is voorzien van bluetooth.

Voor de productie van de Djoclate II heeft Pepperdecks minimaal 30.000 dollar nodig. Dat geld hoopt het via de tot en met 31 juli lopende campagne op Kickstarter binnen te halen. Op die website kunnen geïnteresseerden het project steunen door als het ware voor in te tekenen op de Djoclate II, maar dan wel een stuk goedkoper dan de beoogde verkoopprijs van 89 dollar. Deze ‘backers’ krijgen vervolgens als eerste de geüpdate gadget toegestuurd.

In het filmpje hieronder leggen De Jong en Smit alles uit. Het project backen op Kickstarter kan hier.


EDITORS' CHOICE