Chattelin Audio Systems Triple Musical Days

Het laatste weekend van mei 2010 werd gekenmerkt door slecht weer, misschien wel het beste excuus om gebruik te maken van de uitnodiging van Peter Chattelin om in Den Haag zijn show te bezoeken aan de Anna Paulownastraat. Onder de naam Triple Musical Days presenteerde Peter in zijn grote luisterruimte een paar systemen, terwijl in het naastgelegen pand een drietal importeurs, Audiac, More Music en (fabrikant) Dynamic Solutions hun waren ten toon stelden.

Peter heeft met drie sets gespeeld, waarbij de bron en de bekabeling een vast gegeven waren. Op vrijdag gebruikte hij Avalon Indra luidsprekers met een Pass Labs XP20 voorversterker en twee Pass Labs XA260.5 eindversterkers. Zaterdag bleven de versterkers staan, wisselden echter de Indra`s voor een paar Master Contemporary C luidsprekers.

Op de derde dag, waarop ik Peter bezocht, keerden de Avalon Indra’s terug, nu gecombineerd met een Spectral DMC-30SS voorversterker en een Spectral DMA-200S eindversterker. Zoals gezegd waren er twee constanten, de bron was telkens een Wadia s7i cd speler, de nieuwste Wadia waarin alle eerdere vindingen zijn gecombineerd met de laatste inzichten op digitaal gebied. De kabels waren telkens de topreeks van MIT, de Oracle MA-X (Rev 2), zowel de interlinks als de 10 voet lange speakerkabels.

Peter is naast een uitstekend gastheer en demonstrateur een prima verteller, die met passie zijn boodschap weet over te brengen. Zonder te vervallen in diep technische details legt hij precies de essentie van producten uit, gelardeerd met veel informatie over de gedraaide muziek. Hetgeen leerzaam is en tegelijk het luisteren een extra dimensie geeft. Op zondagochtend waren de stoelen in de luisterruimte al snel vol. Er werd onder meer geluisterd naar cd’s van Bobo Stenson, Nils Lofgren, 2 Meter sessies en veel divers werk. Zowel solo-instrumenten als bands of orkestwerk kwamen aan de beurt.


EDITORS' CHOICE