NIEUWS

Deel winkels Harense Smid vandaag alweer open

Redactie HiFi.nl | 02 juli 2013

Het grootste deel van de winkels van de gisteren failliet verklaarde elektronicaketen Harense Smid gaan vandaag alweer open. De voormalige aandeelhouder van Harense Smid bereikte vannacht met behulp van curator Daan Schalken een akkoord over een doorstart onder de vlag van Mikro-Electro.

Door de overname kunnen vandaag meer dan twintig winkels van Harense Smid weer open, zo meldt het bedrijf in een persverklaring. Mogelijk volgen op een later moment meer filialen. Voor het faillissement telde de keten dertig filialen in Nederland en drie in België. Ongeveer driehonderd van de 460 medewerkers kunnen vandaag weer aan het werk. Het huidige hoofdkantoor van Harense Smid in Oss zal als hoofdkantoor voor de nieuwe organisatie gaan dienen, terwijl ook het servicecentrum en de afdeling zakelijke markt overgaan naar de nieuwe organisatie.

“We zijn verheugd met de snelheid waarmee de winkels weer open kunnen gaan, de klanten weer geholpen kunnen worden en dat de medewerkers weer aan het werk kunnen gaan”, zegt Jan Hoogstrate, directeur van Mikro-Electro, in de verklaring. Het bedrijf, eigenaar van onder meer de gelijknamige winkelformule en It’s Electronics, benadrukt in het schrijven dat nog openstaande orders van klanten, aanbetalingen en lopende reparaties gewoon zullen worden afgehandeld.


EDITORS' CHOICE