NIEUWS

Elektronicawinkel Harense Smid failliet


Redactie HiFi.nl | 01 juli 2013

Maandagmorgen heeft het advocatenkantoor van De Harense Smid middels een persbericht bekend gemaakt dat de elektronicaketen failliet verklaard is. Het faillissement heeft betrekking op De Harense Smid B.V., DHS Technische Diensten B.V., Hobeti B.V. en haar moedervennootschap De Harense Smid Holding B.V.

De Harense Smid heeft 33 winkels voor de verkoop van huishoudelijke apparatuur. Daarvan bevinden zich 30 winkels in Nederland en 3 in België. Bij De Harense Smid zijn 450 personeelsleden werkzaam. De winkels zijn heden gesloten. Afgelopen najaar sloot de keten reeds 13 filialen in het noorden van het land, welke in januari 2013 werden afgestoten.

De curator heeft helaas moeten besluiten om alle personeelsleden ontslag aan te zeggen. Het personeel is hierover geïnformeerd. De curator spreekt met verschillende partijen om een doorstart van De Harense Smid [of onderdelen daarvan] te realiseren. De curator heeft goede hoop dat hierover op korte termijn overeenstemming kan worden bereikt. 

Op dit moment kunnen er geen leveranties en/of reparaties door De Harense Smid worden uitgevoerd. De curator tracht ook voor deze problemen op korte termijn een oplossing te kunnen presenteren.

Klanten kunnen zich met vragen over het bestelde product en/of garantieverplichtingen wenden tot de klantenservice van De Harense Smid met telefoonnummer 0412 – 69 36 00. De klantenservice van De Harense Smid blijft operationeel.

EDITORS' CHOICE