NIEUWS

Harense Smid sluit dertien winkels

Redactie HiFi.nl | 03 november 2012

De Brabantse elektronicaketen Harense Smid sluit dertien winkels in het noorden van het land. Ze worden definitief opgedoekt, of ondergebracht bij een andere keten. De afgelopen dagen heeft de directie het personeel geïnformeerd over het besluit. De winkels zullen in januari 2013 worden afgestoten.

Harense Smid heeft verspreid over Nederland 46 vestigingen, die de afgelopen jaren zorgden voor steeds minder omzet. Dat gekozen wordt voor sluiting van de filialen in het noorden, komt omdat volgens directeur Mark van Schaijik de “positie in het zuiden historisch sterker is”. Harense Smid is in Brabant meer een begrip dan elders in het land.

Met de sluiting gaan volgens vakbond FNV Bondgenoten 133 banen verloren, voornamelijk in de te sluiten winkels. Maar ook op het hoofdkantoor in Oss zullen door een reorganisatie banen verdwijnen, vooral op de afdelingen expeditie en ondersteuning.

De Brabantse keten zal de komende tijd meer focussen op de internetwinkel. Daarnaast wil het Osse bedrijf zich ook meer op zakelijke klanten richten. Geruchten dat de drie vestigingen van Harense Smid in België worden verkocht aan een Belgisch bedrijf, zijn door de directeur ontkracht. Die winkels blijven vooralsnog ongemoeid, volgens Van Schaijik draaien die filialen goed.


EDITORS' CHOICE