Bowers & Wilkins kondigt 805 Maserati Edition aan

Dat de samenwerking tussen Bowers & Wilkins en de Italiaanse autobouwer Maserati zich niet alleen beperkt tot een high-end carfi systeem en het Seven Notes programma, dát wisten we al. Nu is ook duidelijk in hoeverre de audioproducten van Bowers & Wilkins beïnvloed worden door de collaboratie. Te beginnen met twee bijzondere uitvoeringen van beproefde modellen uit de lijn van de Britse luidsprekerspecialist.

De staander is voorzien van het bekende Maserati logo met de drietand.

Bowers & Wilkins heeft namelijk de komst van de 805 Maserati Edition aangekondigd. Een op de 805 Diamond gebaseerde luidspreker, gecombineerd met de ingetogen weelderigheid van het Italiaanse automerk. De nieuwe uitvoering is afgezet met zwart Maserati leer en heeft een afwerking van esdoornfineer. De meegeleverde luidsprekerstaanders zijn afgewerkt met hetzelfde hout en bovendien voorzien van het bekende Maserati logo met de drietand.

Naast de 805 Maserati Edition komt Bowers & Wilkins later dit jaar ook met een speciale Maserati-uitvoering van de P5, het vlaggenschip uit de hoofdtelefoonlijn van de Britse luidsprekerproducent. Beide modellen beleven hun première tijdens de Seven Notes World Tour, een rondgang langs de steden Dubai, Beijing, Shanghai, Tokyo, Los Angeles, New York en Londen.

De 805 Maserati Edition is afgewerkt met hetzelfde esdoornfineer en afgezet met hetzelfde leer als de luxe sportwagens van het Italiaanse automerk. 

Seven Notes is het project van muzikant en producer Howie B, die ontdekte dat uit het geluid van de motor van de Maserati zeven noten te halen zijn. Daarmee maakt de Schot samen met enkele bijzondere artiesten composities.

Over prijzen van de 805 Maserati Edition en P5 Maserati Edition is nog niets bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE