Verslag Chattelin Triple Music Days

Peter Chattelin organiseerde in het weekend van 24, 25 en 26 mei na vier jaar een vervolg van zijn Triple Musical Days. Er was aandacht voor diverse primeurs, die we allen individueel zeker aan de tand gaan voelen, maar bij deze gelegenheid graag alvast collectief wilden 'verslaan'. René Smit is de gewezen verslaggever.

Het is zondagmorgen tien uur in de ochtend wanneer ik mijn auto parkeer in de Anna Paulownastraat te Den Haag. Ik ben hier om de door Peter Chattelin georganiseerde Triple Musical Days bij te wonen. Zoals u wellicht weet is Peter Chattelin eigenaar van Chattelin Audio Systems.

Peter had al heel veel ervaring en expertise opgedaan in de audiowereld alvorens hij een aantal jaren geleden zijn eigen winkel in hartje Den Haag startte. Hij is zoals bekend actief met het organiseren van shows en demo’s in zijn winkel en weet regelmatig primeurs binnen te halen. Ditmaal zelfs meerderen. Chattelin Audio Systems heeft voor de gelegenheid een extra luisterruimte geregeld in de directe nabijheid van de winkel - aan de overkant.

Hier zijn de splinternieuwe versterkers van het Franse high-end merk Devialet te beluisteren. De Devialet 110 en 170 werden tijdens de High End in München eerder deze maand voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd. De beschikbaarheid is op dit moment nog mondjes maat; vandaar dat de exemplaren voor deze show speciaal zijn ingevlogen.

En over primeurs gesproken, de Devialet’s mogen hun kunstje vertonen in combinatie met de eveneens splinternieuwe Marten Django L luidsprekers. Eén van de bronnen die ingezet wordt is een loopwerk van Wadia, de S7i. De laatste noviteit van dat merk stond vooralsnog slechts als museumstuk opgesteld, voor het eerst in Nederland: de Intuition 01 (review volgt zsm, red.). Sterker nog: voor het eerst in een winkel in Europa.

Om het feestje helemaal compleet te maken heeft Peter in de luisterruimte van zijn winkel een cost no object-set opgebouwd bestaande uit Audio Research Reference versterking, Wilson Audio Alexia luidsprekers, dCS Vivaldi drive/dac/clock/upsampler en MIT Oracle SHD bekabeling. Een absoluut topsysteem waar het gros van de muziekliefhebbers alleen maar van kan dromen. Al met al voldoende reden om een ritje naar Den Haag te maken.

Wanneer ik de winkel binnenstap lopen er tot mijn grote verbazing al een tiental mensen rond die vol ongeduld staan te wachten tot de eerste klanken aan het topsysteem ontlokt worden. Blijkbaar ben ik niet de enige nieuwsgierige muziekliefhebber die op zondagmorgen de wekker gezet heeft in plaats van een uurtje langer te slapen…

Peter loopt breed lachend heen en weer tussen de keuken en luisterruimte om alle gasten te voorzien van verse koffie. Aangezien mijn hoofddoel van vandaag de Devialet-primeur is besluit ik na diezelfde koffie de oversteek te maken naar de luisterruimte waar ondertussen Thierry Massoubre, sales & marketing manager van Devialet, en importeur Hennie Dolleman gearriveerd zijn.

Hennie Dolleman (L) en Peter Chattelin


EDITORS' CHOICE