NIEUWSWadia

Wadia Intuition 01 nu ook officieel geïntroduceerd

We zagen de Intuition 01 van Wadia Digital weliswaar al in januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) en twee weken geleden tijdens High End München, de digitale versterker is nu door importeur Audiac ook officieel op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

De Wadia Intuition 01 concentreert zich op zeven digitale ingangen die allemaal compatible zijn met met 24 bit/192 kHz resolutie. De Asynchrone USB ingang, en Wadia’s eigen op de toekomst voorbereide Digitallink (I2S) ondersteunen zelfs 32 bit/ 384 kHz resolutie waarbij de USB ingang bovendien geschikt is voor DSD weergave.

Alle digitale ingangen worden middels een speciaal voor de Intuition 01 verder doorontwikkelde variant van Wadia’s intelligente Digimaster Algoritme ge-upsampled naar 1.536MHz. Deze enorme rekencapaciteit geeft de Intuition alle vrijheid voor de digitale volumeregeling in haar meest pure vorm.

Gekoppeld aan de ESS 9018 SabreDAC realiseert de Intuition 01 een Digitaal naar Analoog conversie die tot voor kort alleen voorbehouden was aan Wadia’s topklasse DACs en CD-Spelers. Voor maximale flexibiliteit is de Intuition 01 naast haar digitale ingangen standaard uitgerust met twee analoge ingangen.

Na Wadia’s unieke DA conversie wordt het signaal direct verder gevoerd naar de efficiënte Class D+ eindversterkerschakeling die de Intuition 01 van een haast onuitputtelijke energie voorziet. Het uitgangsvermogen van 190 Watt per kanaal bij 8 Ohm is indrukwekkend. Dat het vermogen nagenoeg verdubbeld naar 350 Watt per kanaal bij 4 Ohm is een indicatie van de Intuition’s riante stroomreserve.

De in de Verenigde Staten ontwikkelde, maar in Italië gestileerde en gebouwde Intuition 01 is verkrijgbaar in twee kleurvarianten: Matte Silver Anodized Aluminium en Matte Black Anodized Aluminium. De adviesprijs is vastgesteld op 7499 euro. In het weekend van 24, 25 en 26 mei kun je de Intuition 01 al bij Chattelin Audio Systems aan het werk horen.


EDITORS' CHOICE