Bowers & Wilkins Soundtasting in vernieuwde A Bar van Amstel Hotel

Het InterContinental Amstel Amsterdam, in de volksmond beter bekend als Amstel Hotel, herbergt de eerste lounge bar in Nederland die is uitgerust volgens het nieuwe Soundtasting concept van Bowers & Wilkins. De vernieuwde A Bar werd afgelopen maandag geopend.

Muziek is één van de meeste krachtige elementen om een juiste en passende sfeer in een bar te creëren vinden ze bij Bowers & Wilkins. Met het nieuwe Soundtasting concept wordt aandacht besteed aan een mooie geluidsweergave van hoge kwaliteit, zonder daarbij storend te worden voor de gasten. Om, zoals dat dan in marketingtermen heet, “de zintuigen van de gasten optimaal te verwennen”.

Volgens Erwin van der Putten, CEO Benelux van Bowers & Wilkins, is de Britse luidsprekerbouwer daar prima in geslaagd. “We hebben in de A Bar zowel binnen als buiten op het terras, een mooi, natuurgetrouw geluidsbeeld kunnen creëren. Geen gemakkelijke opgave, want om optimaal van (achtergrond)muziek te kunnen genieten moet immers de hele geluidsketen optimaal zijn. Deze bestaat naast de akoestiek van de ruimte, de luidsprekers en de versterkers, ook uit kwaliteitsmuziekbestanden.”

Daarbij is zo’n beetje de hele productenrange van Bowers & Wilkins aangesproken, want de A Bar is voorzien van AM-1 Architectural Monitors, CWM7.4 wand inbouwluidsprekers, CCM663 plafond inbouwluidsprekers en ISW3 inbouw subwoofers. De versterking komt van Rotel Balanced Design versterkers.

“Het meest indrukwekkende deel is misschien nog wel dat ondanks de hoge bereikte geluidskwaliteit, de luidsprekers volledig in het design van de A Bar zijn geïntegreerd”, zegt Van der Putten. “Hierdoor wordt de basissfeer van ontspannen welbevinden, die deze nieuwe bar zo prachtig weet uit te dragen, nog verder versterkt en ontstaat het echte lounge gevoel.“

Volgens Bowers & Wilkins is uit eerste testen gebleken dat de muziek in de A Bar niet overheersend is, maar klinkt alsof de musici live spelen. Dat kun je zelf bijvoorbeeld ervaren tijdens de Gentlemen’s Afternoon Tea, die iedere maandag van 16.00-17.00 uur plaatsvindt in de A Bar. De muzikale ondersteuning komt tijdens dat wekelijkse evenement van Classic FM, dat sfeervolle licht klassieke muziek uitzendt.

MERK

EDITORS' CHOICE