NIEUWSSonus faber

High End primeur: Sonus Faber Olympica

In high end-land gaat het allang niet alleen meer om technologische ontwikkelingen, het oog wil ook wat. Bij Sonus Faber hebben ze al een tijdje erg goed begrepen dat esthetiek steeds belangrijker wordt voor de highend liefhebber. Net als eerdere modellen van de Italiaanse luidsprekerontwerper, is ook de nieuwe Olympica lijn een lust voor het oog. Tijdens High End München was de serie voor het eerst te zien.

De Sonus Faber Olympica is een eerbetoon aan het door Andrea Palladio in de zestiende eeuw ontworpen Teatro Olimpico theater in Vicenza. Ooit een geschenk van de befaamde architect aan die stad, nu een toonbeeld voor vakmanschap en blijvende schoonheid van Italiaanse architectuur. En, niet geheel onbelangrijk, een geweldige akoestiek.

Die ‘theatre like'-sound wil Sonus Faber bereiken met de Olympica serie, waarvan in het MOC drie modellen te zien waren, maar die aan het eind van de zomer verder uitgebreid wordt. De huidige drie modellen zijn de Olympica I 2-weg boekenplankspeaker, de Olympica II 3-weg vloerstaander en Olympica III 3-weg vloerstaander.

We zouden hier nog een heel verhaal kunnen afsteken over deze nieuwe speakers, maar dat werk hebben de Italianen eigenlijk al voor ons gedaan met onderstaande video. Al komen we op een later tijdstip zeker nog even terug op de nieuwe Olympica serie.

Lees meer over High End München 2013 op onze Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE