NIEUWSPure Digital

Pure Jango snoerloos Sonos-alternatief

Met het op de markt brengen van de S3 heeft Pure het officiële startschot gegeven voor het nieuwe multiroom muzieksysteem Jongo. Het is het eerste van drie te verschijnen modellen uit de Jongo serie - de T6 en A2 volgen binnenkort.

We hoorden al in oktober voor het eerst van de Jongo en tijdens de CES in Las Vegas werd de complete lijn al getoond, maar nu is het eerste model dan ook op de markt. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Play:3 van Sonos of de rCube van Arcam, met dat verschil dat de Jongo S3 voorzien is van een accu. Volledig opgeladen speelt de S3 - die aan elkaar te koppelen zijn voor een multi room setup - zo’n tien uur muziek af. 

We zouden minutieus kunnen beschrijven hoe het systeem werkt en dat de S3 aan te sturen is via zowel Wifi als Bluetooth, maar Pure neemt ons veel werk uit handen met onderstaande video.

De S3 verschijnt in een zwarte en een witte uitvoering en is te koop via de website van Pure voor een bedrag van 170 pond, zo’n 200 euro. Voor 13 pond extra heb je een (extra) setje grilletjes in de kleuren oranje, limoen, mango of wit. De serie wordt de komende maanden uitgebreid met de meer krachtige speaker T6 en de A2, een draadloze adapter waarmee je huidige apparatuur aan het multiroom systeem kunt koppelen.

Met de Pure Connect app speel je vervolgens niet alleen muziek vanaf lokale media af, maar heb je ook de beschikking over meer dan twintigduizend internetradiostations. Daarnaast biedt Pure met Pure Music een eigen on demand muziekservice zoals bijvoorbeeld Spotify, maar dan een stuk goedkoper. Na een 30-dagen free trial kun je met Pure Music onbeperkt streamen voor vijf pond (zes euro) per maand.

Meer informatie over de Jongo lijn en Pure Music op de website van Pure.

Neem ook eens een kijkje op onze Streaming Special


EDITORS' CHOICE