ARTIKELArtSound

Muziek bij House of Music thuis


Redactie HiFi.nl | 30 april 2013 | ArtSound

Nog nooit gehoord van House of Music? Dat is weinig verwonderlijk, aangezien deze firmanaam nog maar een jaar of wat circuleert. De naam is dan wel nieuw, maar de mensen en de vennootschap waar het om gaat zijn al veel langer actief in de audiobranche.

Tot voor kort stond de Belgische invoerder/fabrikant House of Music bekend onder de naam Jobetrade. Maar die naam gaan we voortaan dus niet meer horen. House of Music is enkele maanden geleden verhuisd naar Ronse. Deze gemeente situeert zich temidden van de immer schilderachtige Vlaamse Ardennen in Zuid-België, op ongeveer 103 stokbroodlengtes van de Franse grens. Op de nieuwe locatie bevinden zich  – naast de verplichte kantoren - een aantal akoestisch geoptimaliseerde demo/luisterkamers en een groot magazijn. Hoe groot? Heel groot, eigenlijk. Als je een beetje vlot kunt taxiën, moet je er toch wel een Boeing of vijf in kwijt kunnen, schatten we.

Merken
House of Music houdt zich bezig met de distributie in België en Luxemburg van merken zoals Harman Kardon, JBL, AKG, Canton, Oehlbach, Advance Acoustic en Sangean. Sinds kort hebben ze ook het nieuwe merk Voco binnengehaald –waarover later meer -, waarvoor ze de distributie op Benelux-niveau verzorgen. En tenslotte verdeelt House of Music producten van het eigen merk – Art Sound – in heel Europa. Tijdens de open deur dagen eind april werden heel wat nieuwe producten voorgesteld. Waar we het meeste naar uitkijken, zijn de nieuwigheden van Art Sound en Voco. Al is het maar omdat we de informatie over de andere producten ook wel via de Nederlandse distributeurs te pakken zullen krijgen.

Tutto é Beno
Art Sound producten zien er doorgaans bovengemiddeld kek uit – je moet je merknaam toch enige eer aandoen? – en hebben de reputatie om met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding uit te pakken. Een eerste interessante nieuweling is de Tutto 2.1.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een 2.1 luidsprekersysteem. Het is opgebouwd uit twee uiterst compacte satellietspeakertjes en een subwoofer. En ja, dat doet ook ons wel enigszins denken aan de producten van Bose. Hoe dan ook zijn de satellietjes afgewerkt met een rubberen finish, die ietwat korrelig aanvoelt. De subwoofer is een passief exemplaar, waar ook de wisselfilter van het systeem ingebouwd zit. Dat wil dus zeggen dat je je versterker moet verbinden met de baskast door middel van gewone luidsprekerkabels.

De wisselfilter splitst het signaal dan in een gedeelte met lage tonen en een gedeelte met hoog en mid. Het laag wordt weergegeven door de baskast, het hoog en mid verlaat de kast weer via een tweede set luidsprekerkabels, en wordt dan uiteindelijk weergegeven door de satellieten.

Bij de Tutto’s krijg je standaard muurbeugels meegeleverd. Optioneel zijn ook plafondbeugels beschikbaar. De speakertjes zijn leverbaar in zwart en wit. Goed om weten: de set kan ook in 100 volt applicaties gebruikt worden. Handig voor kleding- en horecazaken en dergelijke. De Tutto 2.1 set kost € 299. Een extra set satellietjes – je kunt er in totaal vier aankoppelen aan één subwoofer – heb je voor € 89. Een korte luisterindruk belooft alvast veel goeds, zeker als je rekening houdt de sympathieke prijzenpolitiek.

EDITORS' CHOICE