NIEUWSSonus faber

Ook carfi in het zonnetje op High End München

High end audio is allang niet meer uitsluitend voorbehouden aan de huiselijke sfeer. Steeds vaker begeven producenten zich op de car audio markt. Kijk bijvoorbeeld naar de recente samenwerking tussen Range Rover en Meridian en Bowers & Wilkins met Maserati. Ook op de beursvloer worden die collaboraties zichtbaar.

Op de stand van Logic3 tijden CES 2013 zagen we al een felgele Ferrari.

Waar we bijvoorbeeld tijdens IFA 2012 in Berlijn en CES 2013 in Las Vegas al meerdere vette auto’s zagen, kunnen we ons tijdens High End München ook vergapen aan enkele fraaie exemplaren. De organisatie van die beurs laat namelijk weten dat drie met high end audio uitgeruste auto’s van 9 tot en met 12 mei zullen staan opgesteld in het Munich Order Center (MOC).

De meest in het oog springende van de drie auto’s, is zonder twijfel de Pagani Huayra. Tijdens de autosalon van Genève sloot de Italiaanse sportwagenfabrikant een deal met het eveneens Italiaanse Sonus Faber, dat het audiosysteem voor de 1,4 miljoen euro kostende Huayra heeft geleverd. In de toekomst zullen meer modellen uit de stal van Pagani worden uitgerust met audiosystemen van Sonus Faber.

De Porsche Cayenne is door Burmester uitgerust met niet minder dan zestien luidsprekers, die ieder hun eigen voor- en eindversterker hebben.

Veel minder nieuw is de samenwerking tussen Burmester en Porsche, de twee Duitse merken werken al jaren samen. De audioproducent uit Berlijn stelt tijdens High End München een Cayenne uit de stal van de autofabrikant uit Stuttgart tentoon. In de SUV van de sportwagenbouwer zitten niet minder dan zestien speakers, die samen meer dan 120 dB aan geluid kunnen produceren. Iedere luidspreker is voorzien van een eigen voor- en eindversterker.

De laatste auto komt uit de stal van Volkswagen, de Touareg. Waar dit de meest ‘gewone’ auto van de drie is, is het geluidssysteem dat alleszins. Het Deense Dynaudio installeerde namelijk het Confidence premium sound system in de Touareg, die daardoor is uitgerust met twaalf speaker die samen 620 watt voortbrengen. Daarnaast beschikt het systeem over de meest recente DLP technologie van Dynaudio, wat zorgt voor ultiem luistergenot.

High End München vindt dit jaar plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei. Meer informatie over car audio vind je in onze Carfi Special.

MERK

EDITORS' CHOICE