(Gesponsord artikel)ARTIKELAudio-Time

Het Dream Team

“Als bron heb ik gekozen voor de draaitafel van Rega, de RP8 inclusief het Alpheta MC element. Ja Rega, welke anders zou ik bijna willen zeggen. Ik ben van mening dat Rega zo ongeveer in z’n eentje de draaitafel-wereld levendig heeft weten te houden. Momenteel merk je wel weer een lichte stijging wat betreft belangstelling voor vinyl. Niet spectaculair, maar toch."

"Deze Rega in combinatie met het Alpheta element is een erg fijne combinatie. De Alpheta zorgt voor een extreem open en helder geluid. Voeg daarbij de Primaire R32 en je hebt voor beneden de 1000 euro een ijzersterke phono-voorversterker. Op deze manier is het gewoon heerlijk om weer een langspeelplaat op te zetten. Eigenlijk heb je dan niet meer nodig en besef je maar weer eens hoe mooi analoog kan klinken .”

“Maar goed, om de set compleet te maken en ook geschikt voor mensen die bijvoorbeeld willen ‘streamen’ heb ik als digitale bron de OPPO BDP-105 Blu-ray speler toegevoegd. Een speler die heel veel kan. Naast het feit dat hij zo’n beetje alle soorten schijfjes weet af te spelen, van cd tot Blu-ray, kun je met dit apparaat ook muziek streamen. Ik vond het best lastig om in deze product-klasse met iets voor de dag te komen. Enerzijds heb je de Blu-ray spelers van rond de 400 euro, die eigenlijk kwalitatief te kort schieten. Aan de andere kant kom je dan uit in een prijscategorie van boven de 3000 euro. Dan is deze OPPO een mooi alternatief.”

“Dan komen we bij de bekabeling. Hier kies ik duidelijk voor het merk AudioQuest, omdat ik daar gewoon erg goede ervaring mee heb, ook bij deze set. Voor de interlinks beveel ik de AudioQuest Colorado aan, die vind ik echt top. Ze kosten wel wat - bijna 900 euro – maar dan heb je wat interlinks van AudioQuest betreft mijns inziens de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Als luidsprekerkabel adviseer ik hier de AudioQuest Gibraltar Full Range. Prima spul. En als netkabels tenslotte de Audioquest NRG10.” Zijn we er dan? “Bijna”, zegt Erik-Jan, “voor de echte finishing touch beveel ik zeker de QRT QB8 netfilter aan.”

De Set

  • Speakers: Vroemen La Chiara Ceramica (€ 4.900,-)
  • Versterker: Leben CS600 (€ 5.350,-)
  • Draaitafel: REGA RP8 incl. Alpheta element (€ 3.000,-)
  • Phono-voorversterker: PRIMARE R32 (€ 975,-)
  • Digitale bron: OPPO BPP105 (€ 1.399,-)
  • Interlinks : Audioquest Colorado (€ 895,-)
  • Speakerkabel: Audioquest Gribaltar Full Range (€ 1.620,-) (2 x 3 m.)
  • Netkabels: Audioquest NRG10 (€ 779,-) (1,8 m.)
  • Netfilter: QRT QB8 (€ 1.149,-)

Wil je na deze toelichting zelf eens ervaren hoe de set klinkt? Dan kun je de komende weken bij Audio-Time in Breda terecht, je vindt ze op onderstaand adres. En wist je dat Audio-Time al eens in onze Hi-Visit rubriek voorbijgekomen is? We bezochten het oude adres, en schreven ook een korte serie over de wederopbouw in de Van Goorstraat.

Audio-Time
Van Goorstraat 10
4811 HJ Breda
Tel: 076-5656450

MERK

EDITORS' CHOICE