NIEUWSTeufel

Teufel breidt Central AV-aanbod uit met zeven systemen

Redactie HiFi.nl | 19 maart 2013 | Teufel

Teufel Audio voegt vandaag zeven nieuwe 'all-in-tune'-systemen aan haar Central AV-categorie toe. De combinaties volgen dezelfde lijn van de eerdere introducties, waaronder de Cubycon 2, waarbij de diverse onderdelen -speakers, receiver, versterker- goed op elkaar af te stemmen zijn.

Het Berlijnse Teufel omschrijft de 'all-in-tune' Central AV-systemen als complete home entertainment modules met het geluid van hoogwaardige optimaal op elkaar afgestemde losse componenten, en het gemak van een all-in-one surround systeem. De luidsprekerfabrikant biedt daarmee voor het eerst in haar geschiedenis complete systemen bestaande uit losse luidsprekersets, een receiver en een versterker.

De nu in totaal acht systemen zijn opgebouwd uit de AV-voorversterker Decoderstation 7, en¬†√©√©n¬†van de¬†luidsprekersets bestaande uit de zuilen LT 2, LT 3 of Columa 300 Mk2.¬†Ook¬†de eerder¬†genoemde Central AV l Cubycon¬†is een combinatie met de Decoderstation 7, in dit geval met de compacte Cubycon 2 boxen.¬†Bij¬†alle Central AV 'all-in-tune' systemen is de eindversterker in de volactieve subwoofer ingebouwd.¬†De¬†surround luidsprekersysteem en versterker-elektronica zijn 'all-in-tune' op elkaar afgestemd, intu√Įtief ge√Įnstalleerd en dankzij het geringe formaat onopvallend in de woonkamer te plaatsen.¬†

Decoderstation 7 
De spil in het geheel is de Decoderstation 7, zo melden de Duitsers. De Decoderstation 7 beschikt over FM/AM-radio met RDS-functie, maar ook over actuele technologie inclusief HDMI en 3D. Hij heeft negen ingangen waaronder 3x HDMI, 3x analoog, 2x coax en 1x optisch. Daarnaast is het ook mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten. Het 3D-geschikte apparaat bezit bovendien een decoder voor verschillende formaten zoals Dolby TrueHD / DTS HD-Master, DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic. De Decoderstation 7 is alleen beschikbaar als onderdeel van een Central AV-systeem.

Alle componenten van een Central AV-systeem zijn door Teufel zelf ontwikkeld en qua akoestiek en functionaliteit optimaal op elkaar afgestemd. Dankzij de compacte afmetingen van de componenten heeft het systeem weinig plaats nodig en is makkelijk in elke woonomgeving te integreren. De Decoderstation 7 is namelijk slechts 27 cm x 17 cm x 65 cm groot en is daarom makkelijk te plaatsen. Omdat de eindversterker in de volactieve subwoofers is gebouwd, is een grote receiver niet langer nodig. Een overzicht van de systemen vind je op de website van Teufel Audio.

Teufel heeft bovendien een HiFi.nl Special Page voor meer informatie

MERK

EDITORS' CHOICE