Nieuw: AudioControl Rialto 400 versterker met DAC

De echte primeur was drie weken geleden weggelegd voor de CES, maar ook tijdens ISE in Amsterdam troffen we bij AudioControl de Rialto 400. Een compacte versterker met ingebouwde highend DAC, die de prestaties van alle analoge en digitale systemen, waaronder Sonos, vergroot.

AudioControl noemt de Rialto 400 zelf een “gamechanger voor streamingsystemen”. “De versterker is revolutionair in zijn afmeting en prestaties”, zegt Alex Camara, CEO van AudioControl. “Digitale audiosystemen komen nog wel eens kracht tekort om de geluidskwaliteit te leveren die de artiest voor ogen had. De Rialto 400 biedt compacte highend geluidskwaliteit in praktisch iedere ruimte in je huis. Het combineert het gemak van digitale systemen met onze beproefde geluidsversterking en een Wolfson DAC van wereldklasse. Daarnaast introduceren we AccuBASS, dat zorgt voor overweldigende prestaties.”

De versterker is voorzien van een groot aantal outputs, zowel analoog als digitaal. Om ervoor te zorgen dat al deze inputs optimaal werken, kun je door middel van een paneeltje de volgorde van prioriteit bepalen. De Rialto 400 zal de voorkeur van de gebruiker herkennen en zodoende snel de benodigde functies activeren.

De Rialto verschijnt nog deze maand op de markt met een garantie van vijf jaar. AudioControl verwacht een consumentenadviesprijs van 799 dollar. Meer informatie (Engelstalig) op de site van de Amerikaanse producent.


EDITORS' CHOICE