PMC recording sessies deze week in Nederland

We zagen Crispin Murray muziekcollege geven tijdens de CES, maar de Brit brengt zijn PMC recording sessies ook naar Nederland. In deze laatste week van januari is Murray te gast bij speciaalzaken in Rotterdam, Zwolle, Alkmaar én Amsterdam.

Het opnemen van muziek is meer dan alleen spelen, achter de schermen worden vaak belangrijke keuzes gemaakt. Tijdens een twee uur durende show zal Crispin Murray, die meewerkte aan opnames van bijvoorbeeld Peter Gabriel, U2, Queen en Whitney Houston, inzicht proberen te geven hoe plaatopnames tot stand komen.

De opstelling van PMC tijdens CES 2013, met naast de Fact.3 speakers ook apparatuur van Rega.

Dat doet hij met behulp van luidsprekers van het Engelse merk PMC (professional monitoring company). Van oudsher vooral in menig opnamestudio vertegenwoordigd, maar tegenwoordig ook actief op de consumentenmarkt. Omdat het Engelse luidsprekermerk uit de studiowereld komt, weet het wat belangrijk is voor een goed geluid. Ook op andere systemen dan high-end.

Zo zag de redactie van HiFi.nl de Engelsman in een donkere, met muziek gevulde kamer op de CES, waarbij hij diverse studio-opnames liet horen met behulp van de Rega Apollo-R, Brio-R en Rega DAC. Het geluid kwam uit een setje Fact.3 speakers van PMC.

Of hij die apparatuur ook gebruikt tijdens de PMC recording sessies, is ons niet bekend. Wel weten we dat alle sessies om 19 uur beginnen (met uitzondering van de extra sessie bij Spanjaard Muziek), waarbij vanzelfsprekend ook de mogelijkheid bestaat vragen te stellen aan Murray. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de desbetreffende speciaalzaak.

30 januari, 19u: Studio Zwaard, Ambachtsplein 89 te Rotterdam, tel. 010 420 03 03

31 januari, 19u: Hanze Hifi, Oosterlaan 15 te Zwolle, tel. 038 422 13 33

1 februari, 14-16u: Spanjaard Muziek, Koorstraat 23-35 te Alkmaar, tel. 072 515 43 44

1 februari, 19u: Concerto Audio, Utrechtsestraat 40 te Amsterdam, tel. 020 623 52 28


EDITORS' CHOICE