Monitor Audio op CES 2013

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2013 | Monitor Audio

Op de tweede dag van de Consumer Electronics Show hebben we het Las Vegas Convention Center even gelaten voor wat het is, en zijn we de Tower-verdiepingen van het Venetian Hotel ingedoken. Verreweg de meeste merken die we tijdens de show graag willen bezoeken, zijn hier op de 29ste, 30ste en 35ste verdieping te vinden. First stop: 29th floor, Monitor Audio. 

In de suite van Monitor Audio USA komen we een aantal producten tegen dat we in recente maanden al voorbij lieten komen. Bijvoorbeeld het MASS of Monitor Audio Satellite System, een nieuw en compact home cinema systeem dat het merk onlangs introduceerde, gebaseerd op de MASS 10 satellietjes.

Deze speakers hebben een 100 mm C-CAM* laagmidden- en een 25 mm C-CAM hoogeenheid. De HiVe¼ basreflexpoort biedt "een strakker en dieper laag dan uit zo’n kleine behuizing mogelijk zou zijn". We krijgen een korte indruk van de speakerset, aangestuurd door NAD, en met behulp van Blu-rays van Dave Matthews en de actiefilm Sahara. 

Ook te vinden: de WS-speakers, Monitor Audio's wireless desktop speakers. Bijvoorbeeld de WS100, een 2-weg actief luidsprekersysteem met een 19 mm gouden C-CAM hoogeenheid met 10W versterker en een 75 mm C-CAM laagmiddeneenheid met 20W versterker. Het speciale compacte kubusontwerp biedt de optimale akoestische behuizing voor de luidsprekereenheden. Het ontwerp is lekker stevig, en het speakertje laat zich gemakkelijk kantelen voor een betere plaatsing. Wat vooral opvalt, is de gloednieuwe WS300 dock dat tussen het paartje WS100's instaat, hierboven weergegeven. Nog niet op de markt, nog niets over te vinden, en hier voor het eerst te zien. In het filmpje laten we 'm kort al even voorbij komen, binnenkort meer informatie. De WS300 heeft een lichte kromming, waardoor de aan de zijkanten geplaatste tweeters het geluid beter kunnen verspreiden. Er is een 3,5 mm ingang aan de achterzijde te vinden, maar het apparaat werkt ook met AirPlay. Tweede kwartaal op de markt, waarschijnijk ook in Europa, voor een verwachte prijs van 499 dollar.


EDITORS' CHOICE