Nieuw: Monitor Audio Airstream WS100

Redactie HiFi.nl | 05 december 2012 | Monitor Audio

Monitor Audio heeft haar nieuwste Airstream WS100 draadloze luidsprekers geïntroduceerd. De speakers zijn speciaal ontwikkeld voor audio uit PC, laptop of PDA. Zonder Bluetooth of WiFi, maar via de SKAA-standaard.

Volgens Monitor Audio is het geluid uit de Airstream speakers ruis- en kraakvrij, terwijl dat soort stoorgeluiden wel vaak bij andere draadloze systemen voorkomen. De WS100 is een 2-weg actief luidsprekersysteem met een 19 mm gouden C-CAM* hoogeenheid met een 10 Watt versterker en een 75 mm C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) laagmiddeneenheid met een 20 Watt versterker. Het speciale compacte kubusontwerp biedt volgens Monitor Audio de optimale akoestische behuizing voor de luidsprekereenheden.

De speaker maakt gebruik van ingebouwde DAC’s met geïntegreerde radio-ontvangers. Deze ontvangers maken optimaal gebruik van de kwaliteit van het SKAA-protocol. Het (digitale) draadloze signaal wordt verliesvrij omgezet in een audiosignaal dat rechtstreeks naar de klasse-D versterkers wordt gestuurd. De keuze voor de SKAA-standaard voor draadloze weergave is volgens Monitor Audio sterk bepalend voor de uiteindelijke geweldige weergavekwaliteit: iets dat met gewone wifi of bluetooth volgens hen nooit zal lukken.

Om de speakers te gebruiken, steek je de usb-dongel in het aan te sluiten apparaat en schakel je de WS100 in. cd-kwaliteit wordt vervolgens weergegeven volgens de makers. Voor Apple portables is er een speciale compacte ‘dongel’ leverbaar. Met één dongel kunnen vier paar WS100’s worden aangestuurd: dit maakt het mogelijk om simpel een multi-room weergavesysteem op te zetten. Via een extra 3,5 mm ingang kunnen audioapparaten ook rechtstreek op een WS100 worden aangesloten.

Elke WS100 kan van vijf verschillende bronnen signaal weergeven. Het volume is te regelen met de plus- en mintoetsen aan de zijkant. De speakers worden geleverd met een afstandsbediening. Deze biedt de volgende functies: aan/uit, signaalbron, volume plus play/pause en track up/down (van de signaalbron).

De kleine behuizing van de WS100 is aan de bovenzijde afgewerkt met krasvast zwart glas en is van ‘heavy’ metaal, want hij weegt maar liefst 1,7 kg. Dankzij de magnetische draaimethode kan de WS100 in elke stand worden gekanteld. De Monitor Audio Aistream WS100 is vanaf december leverbaar in zilver metaal. De verkoopprijs is €350 per set. Kijk voor meer informatie op de website van Monitor Audio. 


EDITORS' CHOICE