Aangenaam: Monitor Audio Satellite System

Redactie HiFi.nl | 23 november 2012 | Monitor Audio

Meer speakernieuws: Monitor Audio stelt ons haar nieuwe luidsprekersysteem voor, het Monitor Audio Satellite System (MASS). Het MASS is een ultracompact Home Cinema-systeem dat elke huiskamer een goede geluidservaring moet bieden.

De weergave is niet alleen ‘groots’, zo stelt het merk, maar het heeft ook de detaildefinitie van de grotere Monitor Audio-modellen. De MASS 10 satellietluidspreker heeft een 100 mm C-CAM* laagmidden- en een 25 mm C-CAM hoogeenheid. De HiVe® basreflexpoort biedt "een strakker en dieper laag dan uit zo’n kleine behuizing mogelijk zou zijn". De behuizing is ovaal, voor optimale klankeigenschappen en stijfheid. En afgewerkt met elegante zwarte stof en stijlvolle aluminium zijpanelen.

De MASS Centre middenluidspreker is een negentig graden gedraaide MASS 10, die met het rubberen statief op elke locatie geplaatst kan worden.

De MASS W200 digitale actieve sublaagluidspreker met 220W vermogen heeft een 25 cm laagluidspreker plus een 25 cm passieve radiator (ABR*). Deze combinatie zorgt voor de diepte van een basreflex, maar met de snelheid en strakheid van een gesloten behuizing.

Monitor Audio positioneert de MASS 5.1 Set als de optimale Home Cinema-combinatie van voor-, midden-, zij- en laagluidsprekers. De set is vanaf november leverbaar, in zwart. De verkoopprijzen zijn (per stuk): MASS 10 € 120, MASS Centre € 120, MASS W200 Sub € 500, MASS 5.1 Set €1000 en MASS Statief (per paar) € 175. 

Kijk voor meer informatie op de website van Monitor Audio. Voor meer luidsprekernieuws kun je terecht op onze Special Page.


EDITORS' CHOICE