NIEUWSSony

Mogelijk 4K OLED van Sony op CES 2013

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2013 | Sony

Afgelopen jaar kondigde LG aan met een 4K OLED te komen, al is het vooralsnog onduidelijk hoe het daar mee staat. Een bron van The Verge weet inmiddels te melden dat Sony volgende week wellicht met vergelijkbaar nieuws komt. 

4K is een resolutie die vier maal zo scherp is als HD, en OLED is op zijn beurt scherper (met betere zwartwaarden) dan gewoon LED. De combinatie is nog niet op de markt, maar daar komt dus mogelijk verandering in. 4K zal een belangrijke rol gaan spelen bij de beeldfabrikanten op de CES, waaronder Sony, Samsung, Sharp en LG, en ondanks de nog erg hoge kosten voor deze 4 x 1080p schermen, staan we er mogelijk mee aan de basis van een nieuwe generatie televisies die op termijn -zoals altijd- een stuk betaalbaarder wordt.

Een 'gewone' 4K Sony Bravia (84 inch)

Daarnaast zou 2013 wel eens het jaar kunnen zijn dat Apple haar volwaardige televisie (niet te verwarren met Apple TV) op de markt brengt. Als de concurrentie daar iets tegen wil doen, zou Las Vegas er wel eens de locatie voor kunnen zijn. Om nog maar te zwijgen over de rol van Google TV. 

Kijk ook eens op de Beeld Special, en houd HiFi.nl in de gaten voor nieuws vanuit Las Vegas komende week


EDITORS' CHOICE