Analogue Audio bij Gydotron High-End Show

Ook Analogue Audio is van de partij op de Gydotron High-End Luistershow zaterdag 12 en zondag 13 januari. De aanwezige merken? Nottingham Analogue, Synthesis, Rosso Fiorentino, Phantom Cable en Essential Audio. 

Een aantal klinkende namen, zoveel is duidelijk. Wat betekent dat voor de samenstelling van de demo-set? Wim Kraanen (Analogue Audio) maakt gebruik van de nieuwste draaitafel van Nottingham Analogue, te weten de Space 294, met een grotere diameter van plateau en een 12 inch arm. Het element is een Music Maker.

De versterker is de nieuwste Synthesis A40 Virtus. De A40 Virtus buizenversterker biedt een minimum van 40 watt per kanaal die geleverd worden door een paar KT66’s, geplaatst in keramische voeten, en geschakeld in ultra-lineaire push-/pull-modus. Ook is de versterker voorzien van een dac die gebruik maakt van de 24-bit/192kHz-Wolfson exemplaren. Als ingang heeft deze versterker zowel een usb-poort als Spdif-ingang. De dac wordt ingezet voor audiostreaming.

De muzikale weergevers van de set zijn de Rosso Fiorentino Volterra vloerstaanders. "Het luisteren naar de Volterra luidspreker is bijna verslavend; je hoort alles en niets wordt tegelijkertijd overdreven. Luistermoeheid treedt gewoon niet op. Minder goede opnames blijven een bepaalde aantrekkelijkheid houden, maar heel goede opnames zijn letterlijk een verademing." De kabels zijn van Phantom, met als aanvulling het nieuwste netfilter van Essentional Audio Tools: de Filtered Multiplier.

De Volterra vloerstaanders als weergevers in een andere set

Gydotron High-End Luistershow
Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013 10-18u

Sint Martinuspastorij
Berckhovenstraat 11
Malle, België
Website


EDITORS' CHOICE