Gydotron High-End Luistershow

Redactie HiFi.nl | 01 januari 2013

De jaarlijkse high-end luistershow van Gydotron is weer op de kalender gezet: zaterdag 12 en zondag 13 januari. Geen eindejaarsshow zoals de meeste evenementen die je de afgelopen dagen in onze agenda vindt, maar een hifi-happening om het nieuwe jaar mee te starten.

De show wordt ditmaal georganiseerd in de acht ruimtes van de Sint Martinuspastorij in het Belgische Malle, waar evenzoveel complete sets gedemonstreerd zullen worden. Het event is tevens ‘powered by’ onze HiFi.nl Community, en is de eerste gelegenheid in het nieuwe jaar om wat extra te doen voor onze members. Het is onze missie om dat regelmatig een vervolg te geven in 2013, en uiteraard zullen we zelf ook van de partij zijn.

Een van de luisterruimtes in de eigen winkel

De merken die je op de luistershow aan zal treffen,  komen uit het pakket van importeurs als Audiac (Ayre, Thiel), Analogue Audio (Rosso Fiorentino, Synthesis), Symphony Audio (Magico, Zanden) en Easy Audio met haar Sign Audio Technology bekabeling. Het volledige overzicht vind je hieronder;

  • Audiac: Ayre, Thiel, Transparant Cable
  • Audipulse: ASR Emitter, Tellurium-Q
  • Analogue Audio: Rosso Fiorentino, Synthesis, Essential Audio Tools, Phantom Cable, Nottingham Analogue
  • Audionord Europe: Magnepan
  • Dynamic Solutions: Master, Marsh Sound Design, Aesthetix, Mirror Image, Nirvana
  • Easy Audio: Sign Audio Technology
  • Guru Audio Benelux: Guru, CEC
  • HVP Audio: Marten, Jeff Rowland
  • Symphony Audio: Magico, Zanden, Kubala Sosna, VPI
  • Nutters Audio: cd’s en vinyl

Nutters Audio

Ook onze collega's van Puresound en Music Emotion zullen aanwezig zijn. Naast demonstraties van voornoemde merken heeft Gydotron diverse andere onderdelen op het goed gevulde programma staan. Zo zal Jan Didden van Linear Audio, waar we laatst terecht konden voor een workshop in het bouwen van monoblokken, beide showdagen (twee keer om 15u) een presentatie verzorgen over de ‘loudness wars’; hoe muziek door de jaren heen gecomprimeerd en harder gemaakt wordt. Uiteraard met de nodige muzikale fragmenten als voorbeeld. Het geeft tevens een goede indruk waarom verschillende cd’s zo afwijkend van kwaliteit kunnen klinken, en waarom ‘best of’-edities soms afwijken van de oorspronkelijke uitgave.

Ook zal er op de zondag (11u30 tot 12u30) een concert verzorgd worden door Piet van Steenbergen en Eddy Moons, die muziek ten gehore brengen van Marin Marais, Sainte-Colombe, Carl Friederich Abel en Christoph Schaffrath. Kris Roevens zal er bij aanwezig zijn om een opname van het concert te maken, en stelt ook enkele eerdere registraties ter beschikking.

Gydotron High-End Luistershow
Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013 10-18u

Sint Martinuspastorij
Berckhovenstraat 11
Malle, België


EDITORS' CHOICE