NIEUWSArcam

Specificaties van de Arcam A19 en Arcam SonLink

Redactie HiFi.nl | 20 december 2012 | Arcam

We kwamen 'm al tegen op de jubileumshow van The Hifi Studio Number One, morgenavond (vrijdag 21 december) vind je 'm bij Hifi Solutions in Amsterdam, en vanmorgen schreef importeur Audiac het volgende bericht om 'm uitgebreid aan je voor te stellen: de nieuwe Arcam A19. Plus: de toegevoegde SonLink DAC voor Sonos-liefhebbers!

Veel versterkerfabrikanten spelen in op het toenemend gebruik van digitale bronnen door versterkers uit te rusten met digitale ingangen. Alhoewel dit functioneel erg aantrekkelijk is, kleeft er ook een niet te verwaarlozen nadeel aan, zeker bij producten in de lagere prijsklassen. Digitale signaalverwerking kan de pure geluidskwaliteit van het analoge signaal namelijk behoorlijk in de weg zitten. Arcam doet het met de nieuwe A19 daarom duidelijk anders.

De A19 is een volledig nieuw ontwikkelde geïntegreerde versterker. Een met zorg opgebouwde lineaire voeding voor de nodige spierballen, single board lay out voor korte signaalwegen en een stabiele versterkerschakeling zijn een paar van de typische Arcam ingrediënten. Onder de zware FMJ kap geen schakelende voeding of klasse D versterkers, maar doordachte Arcam techniek voor optimale muzikaliteit. Op de A19 treffen we geen digitale ingangen. Een bewuste keuze van Arcam, want wanneer we alle muzikale details zo puur als mogelijk aan de luidsprekers aan willen bieden, moeten we nare interferenties buiten de deur houden.

Dit betekent niet dat Arcam de moderne, digitale mens over het hoofd ziet. De A19 is namelijk voorzien van een aansluiting die Arcam’s eigen rDac en rLink digitaal analoog converters (DACs) en de in februari verschijnende rBlink (Apt-X) BlueTooth ontvanger van voeding kan voorzien. In april zal hier nog een AirDac aan toegevoegd worden die het streamen via AirPlay mogelijk maakt. Zo slaat Arcam twee vliegen in één klap: deze hoogwaardige externe DACs houden de A19 vrij van nare interferenties terwijl de voeding vanuit de A19 ze klankmatig naar een nog hoger niveau tilt. De Arcam A19 levert hiermee een op maat samen te stellen platform voor digitale bronnen waarbij de rijke Arcam klank altijd voorop staat. De Arcam A19 kan twee DACs parallel van voeding voorzien.

Arcam SonLink DAC
Vlak voor Kerst voegt Arcam nog een nieuw onderdeel toe aan het rijke pallet van intelligente hifi-oplossingen waarbij gemikt wordt op de harten van de vele Sonos gebruikers – de Arcam SonLink. Een DAC met Arcam’s beproefde prestaties in een behuizing die exact overeenkomt met de afmeting van de Sonos Connect of ZP90. Een kort geïntegreerd kabeltje voert het digitale signaal voorbij aan de DAC in de Sonos en laat die conversie over aan de Arcam. Een must voor elke Sonos-gebruiker die meer uit zijn systeem wil halen. Uiteraard kan ook de SonLink vanuit de Arcam A19 gevoed worden. Keurig weggewerkt en geen gedoe. Meer specificaties en informatie zijn te vinden op pagina 3 van dit bericht, in de door Audiac meegestuurde flyer.

Om de vinyl-liefhebber van vandaag gelukkig te stemmen is de A19 standaard uitgerust met een MM Phono-ingang. Ook de luisteraar in stilte komt volledig aan zijn trekken dankzij een ‘echte’ separaat opgebouwde hoofdtelefoonuitgang die beduidend beter presteert dan de doorgaans toegepaste oplossingen.

De A19 is per direct leverbaar in het zwart met een advies verkoopprijs van €899,-. Technische eigenschappen uit de door Audiac meegeleverde brochure vind je op de volgende pagina's. Hetzelfde geldt voor de SonLink, die eveneens per direct leverbaar is in Sonos-wit, met een advies verkoopprijs van € 269,-.

Kijk ook eens op de Audiac Special van HiFi.nl

MERK

EDITORS' CHOICE