NIEUWSPhilips

Stijlvolle Philips Fidelio X1 op de markt

Weliswaar al te zien tijdens IFA 2012, vanaf nu ook in de betere elektronicazaak: de Philip Fidelio X1 hoofdtelefoon. Het resultaat van ruim vijftig jaar ervaring met hoofdtelefoonakoestiek en een aanvulling op de Fidelio-lijn, waartoe ook de L1 en M1 hoofdtelefoons behoren.

De X1 is voorzien van een akoestische open achterkant, dat zorgt voor een heldere geluidsweergave. Dankzij krachtige 50 mm neodymium drivers met een breed dynamisch bereik, biedt de X1 volgens Philips het meest uitgebalanceerde geluidsspectrum dat op de markt voorhanden is. Aangezien de treble trouw blijft aan de vertolking door de artiest, is een speciaal afgestemd diafragmaprofiel opgenomen, waardoor geen enkele klank verloren gaat.

De oorschelpen zijn dubbellaags, waardoor resonantie en vibratie tot een minimum teruggebracht wordt en de X1 een helder en nauwkeurig geluid voortbrengt. Daarnaast zijn de drivers gekanteld, waardoor de X1 een natuurgetrouw en gedetailleerd geluid, zonder interferentie en met minimale reflectie, uitstoot.

Net als de L1 en M1, heeft de X1 een bijzonder ontwerp, waarbij gebruik werd gemaakt van materialen als kalfsleer, velours en memory foam. Zowel de hoofdband als de oorschelpen passen zich aan naar de vorm van je hoofd, waardoor een perfecte pasvorm gecreëerd wordt. De drie meter lange gevlochten kabel is versterkt met Kevlar zodat deze niet in de war raakt.

Uit de 6,3 mm plug blijkt wel dat Philips zich met de X1 vooral richt op de thuisluisteraar, al kan de hoofdtelefoon met de bijbehorende adapter ook worden aangesloten op bijvoorbeeld smartphone of iPod/iPad.

De Philips Fidelio hoofdtelefoon X1 kent in Nederland een adviesprijs van 299,99 euro. Kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special.

MERK

EDITORS' CHOICE