ARTIKELTivoli Audio

PRESSzone 2012: Gadgetshow Amsterdam

In het monumentale, voormalige koelpakhuis aan het IJ in Amsterdam vond begin oktober de vijfde editie van PRESSzone plaats. Een evenement dat volledig in het teken staat van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatie & technologie, gadgets, internettoepassingen en diensten. Ook voor de hifiliefhebber was er genoeg te zien

Onder meer Logitech, Tivoli Audio, Jabra en SoundFreaq brachten hun nieuwste audiosnufjes mee naar de beurs. Maar ook bijzonder was de Powerline Music Streaming Box; een slimme uitvinding die je stereoset omtovert naar een streaming device. We spotten bovendien een aantal leuke niet-audio-gerelateerde gadgets die we jullie niet willen onthouden.

Netgear Powerline Music Streaming Box
Heb je nog een stereo-installatie uit het bouwjaar 1999 in huis staan die je eigenlijk niet weg wilt doen? Met de Powerline Music Streaming Box van Netgear kun je je oude - maar natuurlijk ook nieuwe - stereo-installatie een tweede leven inblazen. Je voorziet met de Streaming Box namelijk elke willekeurige stereoset van AirPlay. Zo stream je muziek vanaf je iPad, iPhone of vanaf je computer. Dat gebeurt via twee kastjes die je op je router en aan je strereo bevestigt. Dit systeem kost 129 euro en zo hoef je geen andere streaming apparatuur te kopen. Als je nog twijfelt om de overstap naar streaming te maken, of natuurlijk om streaming audio erbij te gaan doen, is het een handige (tussen)oplossing.

LifeProof case
Natuurlijk werden er ook leuke gadgets gepresenteerd. Zo waren verschillende toepassingen voor de iPad en iPhone te bewonderen, waaronder de LifeProof case: een hoesje voor je iDevice die het apparaatje volledig ‘lifeproof’ maakt, waaronder waterdicht. Met de Lifeproof case kun je zelfs douchen of zwemmen met je telefoon; iets dat op grappige wijze gedemonstreerd werd door de film Intouchables af te spelen op een iPad in een vissenkom. De hoezen beschermen behalve tegen water ook tegen vallen, sneeuw, modder en andere viezigheid.

Bij de LifeProof case kun je ook een Life Jacket kopen voor je iPhone. Met dit extra hoesje blijft je iPhone drijven en kun je hem gemakkelijker terugvinden in het water. Erg handig als je bijvoorbeeld aan watersport doet. De LifeProof case kost 79,99 euro en de Life Jacket 29,99 euro. 


EDITORS' CHOICE