NIEUWS

Qobuz high end streaming op New Music

Het afgelopen weekend vond in Brussel een geslaagde vierde editie van de New Music Belgian Hifi Show plaats. We hebben de tweede showdag benut om alle aanwezige partijen af te lopen, en zullen uitgebreid verslag doen zodra we het verhaal ook lopend hebben gekregen. Tot die tijd alvast één nieuwsberichtje uit Brussel - van de high end streamingdienst qobuz, die langzaam ook naar de Benelux onderweg is. 

Het is veel audiofielen toch een beetje een doorn in het oog. Betalen voor diensten als Spotify of downloads in iTunes, maar niet kunnen kiezen voor losless. Voor die mensen is er nu qobuz, een nieuwe dienst die zowel downloads als streaming in hifi aanbiedt. We troffen het Franse bedrijf op New Music 2012.

 

Als eerste dienst ter wereld biedt qobuz livestreaming tot 16 bit en downloads tot 24 bit. Daar moet vanzelfsprekend wel voor betaald worden. Met een bedrag van 290 euro is een jaarabonnement op qobuz weliswaar best aan de prijs, het aanbod voor livestream is behoorlijk fors en breidt nog dagelijks uit.

 

Waar qobuz op het eerste oog voor audiofielen eigenlijk alleen maar voordelen heeft, zien we direct ook twee nadeeltjes. Ten eerste is de site volledig in het Frans. Al verwachten we eerlijk gezegd wel dat dit opgelost is wanneer qobuz in maart ook beschikbaar komt in Nederland. En daarmee hebben we dan wat ons betreft direct minpuntje twee genoemd, want wij kunnen er niet op wachten en zullen qobuz dan ook aan een uitvoerige test onderwerpen zodra de dienst ook voor ons beschikbaar komt.

Als grappig extraatje presenteerde qobuz op New Music een special edition van de Focal Spirit One. Ten opzichte van de normale Spirit One (recensie) is het verschil alleen optisch, de binnenvoering en het snoer zijn uitgevoerd in kobaltblauw, de huiskleur van het merk. De Spirit One qobuz, die in een gelimiteerde oplage van duizend exemplaren verschijnt, is uitsluitend te koop tijdens beurzen waar het bedrijf een stand heeft, of op de website. Voor 199 euro, de standaardprijs van deze Franse hoofdtelefoon.

Kijk voor meer informatie op de website


EDITORS' CHOICE