NIEUWSSamsung

Een kijkje bij Samsung op IFA 2012

Ook HiFi.nl loopt rond op IFA 2012. We schreven al over de nieuwe LED ES9000 Smart TV, maar nu kun je wat meer lezen over onze bevindingen bij de stand van Samsung.

Hifi.nl was een dag voor de officiële opening van IFA 2012 niet de enige die op de persconferentie van Samsung wilde horen welke nieuwe producten we de komende tijd kunnen verwachten. Het Koreaanse merk leek haast een wereldberoemde rockster, want ruim twee keer zoveel belangstellenden dan waar de afgehuurde ruimte plaats aan bood, waren op de gelikte presentatie afgekomen.Gelikt was het zeker wat tijdens de door president Boo-Keun Yoon van Consumer Electronics ingeleide demonstratie te zien was. “We luisteren naar jullie, de consument”, zei Yoon. “En dat vertalen we naar producten die je huis én jou een beter leven geven”, voegde hij er nog aan toe. Maar vooral: “Begin dit jaar beloofde ik u dat we wilden proberen grenzen te verleggen. Vandaag willen we u laten zien hoever we zijn gevorderd.” En gevorderd is Samsung zeker.


De LED ES9000 Smart TV

Vooral de twee nieuwste paradepaardjes in de televisiestal van Samsung sprongen in het oog. Al zeven jaar is het Koreaanse merk marktleider en met de 75 (!) inch LED ES9000 Smart TV voegt het een heel nieuwe dimensie toe aan het al bestaande aanbod. Ondanks het enorme formaat van dat nieuwe toestel, per direct beschikbaar voor 7.999 euro, was het de 20 inch kleinere ES 9500 OLED TV die duidelijk de meeste indruk maakte op het massaal aanwezige gehoor.

De technologie in dat toestel is niet alleen verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, de ES 9500 OLED TV biedt ook Multi View. Met behulp van die feature kunnen twee mensen tegelijk twee totaal verschillende televisieprogramma’s kijken op hetzelfde scherm. Nee, niet met behulp van split-screen, maar over de volledige 55 inch! 

Dat kan door middel van de speciale Multi View 3D bril, die is uitgerust met een hoofdtelefoon waardoor het televisiegeluid draadloos de trommelvliezen van de kijker wordt ingestuurd. Alsof dat nog niet voldoende was, blijkt een afstandsbediening ook niet meer nodig bij de nieuwe toestellen. Door middel van Smart Interaction bedien je de televisie met behulp van stem-, spraak- en gezichtsherkenning.

EDITORS' CHOICE