NIEUWSSamsung

Samsungs nieuwe 75 inch ES9000


Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2012 | Samsung

Officieel begint de IFA 2012 op 31 augustus, maar Samsung heeft al een tipje van de sluier opgelicht. Zij tonen de ES9000 LED Smart TV met een scherm van maar liefst 75 inch.  Met dit scherm zou je bijna het idee hebben dat je in de bioscoopzaal zit in plaats van de huiskamer… Oke, misschien is dat wat overdreven, maar groot is hij zeker. 

De ES9000 maakt gebruik van de Micro Dimming Ultimate en Precision Black technologie, die de beeldkwaliteit verbetert. Rijkere kleuren, een groter beeldcontrast en scherpere details is wat Samsung belooft. Zelfs tot 60 procent helderder dat de ES8000 serie. 


©Jochem Geerdink

De tv is niet alleen groot, hij is met zijn 7,9 mm ook behoorlijk dun. Hij heeft geen zichtbare randen en heeft een rose gold finish. Aan de bovenzijde is een HD-camera geplaatst. Dit heeft vast alles te maken met Smart Interaction. Door middel van stem-, spraak-, en gezichtsherkenning kun je de televisie bedienen. De HD-camera kun je ook verbergen door hem naar beneden te drukken, dan verdwijnt hij achter de lijst. Met Smart Content heb je toegang tot alle internetbronnen, de nieuwste Samsung apps en de content op al je andere mobile devices. De dual core processor zorgt ervoor dat je al deze content tegelijkertijd kunt uitwisselen en raadplegen.

 

De ES9000 heeft toegang tot de nieuwste feature Sound Share. De televisie maakt automatisch verbinding met de Series 6 en 7 Wireless Audio met Docks van Samsung. Uiteraard volledig draadloos.

De Samsung ES9000  is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 7.999 euro incl. BTW. Samsung toonde trouwens ook de 55 inch ES9500 OLED TV op IFA 2012, waar je hier al over hebt kunnen lezen. 

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »