Crystal Cable Ultra Net-, Lijn- en Luidsprekerkabels

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 september 2006 | Fotografie Fabrikant | CrystalConnect

Tijdens mijn interview met Edwin en Gabi van der Kley voor mijn rubriek 'Passie voor muziek', hebben we het naast het merk Siltech (Edwin) natuurlijk ook uitgebreid stilgestaan bij Crystal Cable (Gabi). Het merk is een voortvloeisel van de continue research die bij het STC (Siltech Technology Center) plaatsvindt en de producten hebben kenmerken en eigenschappen die zeer afwijkend zijn van 99% van overige kabelfabrikanten. Ik moet ruiterlijk toegeven dat ik als één van de zeer weinige recensenten nog nooit naar een Crystal Cable heb geluisterd en dus volledig blanco tegen dit concept kan staan. Interessant zal het vooral worden door een directe vergelijking tussen mijn Siltech Signature kabels en deze 'Ultra' toplijn van Crystal Cable.

Voor de start van Crystal Cable als merk moeten we teruggaan naar 2004 toen er een compleet uitgekristalliseerd kabelconcept klaarlag bestaande uit een zeer dunne geleiderconstructie op basis van een coaxiale opbouw afkomstig uit de luchtvaartindustrie. Bijzonder is dat de geleider (bestaande uit een legering van zilver kristallen met daartussen goud geinjecteerd) bij Crystal Cable relatief dik is en de isolatie zeer dun.

Door het gebruiken van hightech isolatiematerialen als Kapton en Peek kan dit concept ondanks de uiterst geringe diameter toch zeer forse stromen verwerken. Door toepassing van al deze kostbare materialen, de ijzersterke mechanische constructie en natuurlijk niet te vergeten, de zeer geringe dikte, is het Gabi van der Kley gelukt om in slechts enkele jaren de wereld te veroveren en is het merk momenteel verkrijgbaar in maarliefst 41 landen!

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE