NIEUWSArtcoustic

De speakersystemen van Artcoustic

Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2012 | Artcoustic

Menigeen droomt van een eigen bioscoop of strak ingerichte luisterkamer. Artcoustic is een Deens bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van moderne high-end speakersystemen voor aan en in de wand. Het is een kunst om een goede balans te vinden tussen design en akoestiek. Wat wil je laten zien en wat wil je liever wegwerken? En wat voor invloed heeft dat op het geluid? Elke maand kiest Artcoustic een ‘Installation of the month’ en dat levert in ieder geval fraaie beelden op. 


De luidsprekers van Artcoustic zijn heel divers. Zo kun je het bescheiden houden met een alles-in-een speakersysteem met de wat minder bescheiden naam: het Superstar iPod Music Centre. Hij is ontworpen om aan de wand te hangen. Aan boord: de PA-260 versterker (2 x 150 Watt) en Artcoustic X2 subwoofer technologie. Hij is compatible met veel digitale bronnen, zoals iPod, iPhone, Sonos en Squeezebox.  Opvallend is vooral het design. Er zijn verschillende frontjes beschikbaar, zodat je hem naar eigen smaak kunt aanpassen. 



Een ander voorbeeld is de langwerpige Artcoustic C-2 SL met twaalf 3" bass units en zes 1.5" tweeters. De lengte varieert van 1,115 mm tot 2,500 mm. 



Nou is het leuk om over de individuele producten te lezen, maar het is nog leuker om te zien hoe een combinatie eruit ziet. Artcoustic kiest elke maand de ‘Installation of the month’. Het zijn voorbeelden van winkels, bedrijven en andere klanten die de Artcoustic luidsprekers hebben toegepast in een luisterruimte of bioscoop. En zoals onderstaande foto’s van de website van Artcoustic laten zien, ziet dat er fraai uit! Leuk om inspiratie mee op te doen. 







Over de prijzen van Artcoustic is niet veel te vinden, maar wij gokken dat deze niet bepaald laag zullen liggen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Artcoustic. Zij hebben ook contacten in de Benelux. 


EDITORS' CHOICE