NIEUWS

Music First Audio primeurs tijdens X-fi 2012

Redactie HiFi.nl | 07 augustus 2012

Op 29 en 30 september krijgt de Koningshof in Veldhoven een hifi-tintje, want dan is het al weer tijd voor de derde editie van de X-fi High End Audio Show.

In luisterruimte 7 vind je het Britse Music First Audio, de beroemde producent van passieve voorversterkers, samen met Hear Everything Audio, importeur voor de Benelux van Guru luidsprekers en Holographic Audio elektronica. Zij worden vergezeld door Streaming4Home, de in streaming audio gespecialiseerde dealer uit Kamerik. Zij stellen met elkaar twee sets samen, met analoge én digitale bronnen. En dat zorgt voor een aantal primeurs.

Aurora System

Music First Audio uit het Engelse Hastings demonstreert het Aurora System, dat ze zelf als volgt omschrijven: “a complete analogue front end, made by hand in the UK. While all our products are designed for transparency and are therefore widely compatible, the synergy of these three units means that they are each in their ideal conditions when used together. The Aurora comprises our MC Step up (based around the renowned TX 103 MC Step up transformer), our Valve Phonostage and our flagship Baby Reference preamplifier, all working together in harmony”. Kijk voor meer informatie op de website van Music First Audio.

Streaming4Home
Nog een primeur is de Sonata Music Server, een ontwerp van Streaming4Home, voor het eerst te beluisteren op een grote high end show. De software op deze muziek server is van Sonata Music Server. Het is een high-end muziek streamer en server in-één. Kijk voor meer informatie over dit bijzondere apparaat op de website van Streaming4Home

De Music Server van Streaming4Home

Guru
Tenslotte is er de presentatie van de Guru Junior, het nieuwe ‘instapmodel’ van Guru. Een kleine luidspreker, die net onder de 1000 euro is geprijsd. De specificaties volgen nog. Je kunt ook kijken op de website van importeur Hear Everything Audio voor meer informatie over de Guru producten. 

Guru QM60 in het wit

Set 1

- Clearaudio Concept draaitafel met mm-element 
- Holographic Audio RIAA Two phono versterker
- Music First Audio Classic Copper II passive pre amp
- Holographic Audio Amp SevenTeen eindversterker
- Sonata Music Server 
- Tentlabs b-dac 
- Guru QM10Two luidsprekers

Clearaudio Concept draaitafel

Set 2

- Clearaudio Concept draaitafel met mc-element
- Music First Audio Aurora System
- Tentlabs mono versterkers
- Sonata Music Server
- NOS mini dac Octave, doorontwikkeling op basis van de NOS Mini Dac.
- Guru QM60 luidsprekers.

Houd de X-fi Special Page in de gaten voor meer nieuws omtrent de show. 


EDITORS' CHOICE