ARTIKELSnijders hifi

Interview Accuphase

Gastauteur | 08 november 2007 | Fotografie Gastauteur

Onderstaand artikel is geschreven door Fred Marchee van de firma Snijders in Rotterdam en valt derhalve niet onder de verantwoordelijkheid van de HiFi.nl redactie.

Sta je op een donderdag te bedenken wat je eens gaat doen op deze mooie dag. Meestal wordt het opruimen, het is op donderdag nooit zo druk bij Snijders Hifi. Dus de luisterruimtes maar eens lekker opruimen, en de nieuwe versterkercombi (C2410 en P6000) van Accuphase eens uitgebreid aan de tand voelen, hij kwam net van de VAD show.

Het zal wel een voorgevoel geweest zijn, Paul Hattink (de importeur van Accuphase, Cabasse en sinds kort Leben) had gezegd dat hij donderdag nog even met iemand langs zou komen, altijd leuk natuurlijk. Dat hij een complete delegatie van Accuphase meenam had hij niet gezegd!

Dus na een stoomcursus Japanse etiquette, handen schudden in de juiste volgorde en zo veel mogelijk foto’s nemen, kwamen binnen (op de foto van links naar rechts)


Takaya Inokuma (Hoofd Engineer), Shigeharu Saito (Managing Director), Paul Hattink, Yasumasa Ishizuka (Marketing manager Europa en tweede man van Accuphase), Kelly K. Kawakami (Marketing manager Wereld).

Ik had nog even het idee om de heren de winkel te laten zien maar op het moment dat ze de Accuphase apparatuur in onze winkel zagen staan begon het fotograferen.

Dit gaat op eenzelfde manier als een gemiddelde gezinsvakantiefoto wordt genomen. Dus eerst iedereen apart voor de Accuphase set, toen een groepsfoto daarna paarsgewijs, met zijn drieën en daarna naar het volgende apparaat. Ik ben maar koffie voor ze gaan maken, mijzelf realiserend dat ik eigenlijk nog nooit een fabrikant heb ontmoet die zo trots is op zijn apparatuur als Accuphase.

Paul Hattink had, geheel toevallig, zijn eigen CD opgezet en ook toen weer de liefde van de vier Japanners, respect voor de muziek, passie voor het geluid en waardering voor de B&W 802 Diamond.


Shigeharu Saito schudt de hand van John Snijders.

John Snijders kwam na de korte luistersessie binnen en tot mijn en Paul Hattink’s verbazing wist Shigeharu Saito een gesprek met John Snijders “San” van bijna twintig jaar geleden bijna letterlijk samen te vatten. Zouden alle Japanners zo’n goed geheugen hebben?Terwijl de directie herinneringen aan het ophalen was kreeg ik even de tijd om met de ontwerper van Accuphase te spreken.


EDITORS' CHOICE