NIEUWSApple

Apple lanceert iPad 3

Redactie HiFi.nl | 07 maart 2012 | Apple

Apple heeft woensdagavond (Nederlandse tijd) op een event in San Francisco de nieuwe iPad geïntroduceerd. Het 9,7 inch scherm van de iPad 3 is een Retina display met ruim drie miljoen pixels (2048 x 1536) met verbeterde kleuren en een scherper beeld, dat voor de weergave kan steunen op een A5X processor en quad-core chips.

Niet zoals verwacht/gehoopt geïntroduceerd in de 3 maart jl. geopende Apple Store in Amsterdam dus, maar vanaf vandaag wel (elders) op de markt. We sommen naast bovengenoemde een aantal andere noviteiten op van de opvolger van de iPad 2, die in het afgelopen kwartaal 15,4 miljoen keer (!) verkocht werd - meer dan welke andere computer dan ook. Andere cijfers uit de presentatie van Apple-CEO Tim Cook: 315 miljoen verkochte iOS-apparaten (iPhones, iPods en iPads gezamenlijk), 25 miljard verkochte apps, en 585.000 verschillende apps beschikbaar in de Apple Store, waarvan ongeveer 200.000 iPad-apps. 

Zoals gezegd heeft de iPad 3 een 9,7 inch Retina display met 3,1 miljoen pixels (full HD is 2,1 miljoen...), een A5X processor en quad-core chips. De iSight camera in de iPad 3 lijkt sterk op die van de iPhone 4S: vijf megapixel en in staat om 1080p videomateriaal te maken, met software die schokkende beelden corrigeert (fysiek schokkende beelden, niet de gebruikelijke Apple-censuur...). Apple TV zal 1080p ook kunnen ondersteunen overigens, in de versie die vanaf 16 maart op de (Amerikaanse) markt komt. Het toetsenbord van de nieuwe tablet heeft een dictafoonfunctie, waardoor je tekst ook kunt inspreken - zodat je je woorden niet zelf hoeft te typen. De functie ondersteunt echter geen Nederlands; wel Engels, Duits, Frans en Japans.

De iPad 3 is voorzien van een LTE antenne, waarmee met 4G sneller mobiel internet mogelijk is dan met het gebruikelijk 3G-netwerk, maar de batterij schijnt ondanks die verrijking een levensduur te hebben van tien uur. Wel is-ie daarom iets zwaarder dan de iPad 2, ongeveer 635 gram, met een dikte van 9,4 millimeter. 

Prijzen & beschikbaarheid
De iPad 3 komt voor $499 dollar op de markt. Je hebt dan een versie van 16G, de 32GB-versie kost $599 dollar, voor 64GB betaal je $699 dollar. Markten die vooraan in de rij staan: Amerika, Canada, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Hong Kong, Singapore en Australië. En Zwitserland.. De rest van de wereld zal grotendeels volgen op 23 maart aanstaande, waaronder Nederland en België.

Kijk voor meer informatie, updates en foto`s op de website van Apple.

Specificaties (klikbaar voor groter formaat)


EDITORS' CHOICE