ARTIKEL

Emma op 100% Tuning


Gastauteur | 02 november 2006 | Fotografie Gastauteur

Stichting EMMA heeft flink uitgepakt tijdens de derde editie van de succesvolle 100% tuning show in Ahoy, Rotterdam. Naast de West Europe Cup Sound Quality wedstrijd, waarbij een internationale jury de teams uit 5 landen beoordeelde, organiseerde de stichting ook EMMA@WORK. Tijdens dat evenement werden twee Seat Leon binnen 24 uur voorzien van een complete multimedia installatie van Pioneer. Kortom: spektakel.

Omdat er minder ruimte ter beschikking was dan vorig jaar moesten er een heel aantal auto’s buiten blijven staan. In de Rookie 2000 klasse liet Maryke van Bussel zien wat ze in haar mars heeft. Deze dame is de allereerste dame in de geschiedenis van EMMA die het Europese kampioenschap behaalt heeft. Vanwege deze geweldige prestatie mocht ze naast de beker voor de eerste plaats in de rookie 2000 klasse ook de Cup voor Rookie of the year mee naar huis nemen.

100% Tuning

De Rookie 4000 klasse was vol verrassingen. Zowel Team Ice Factory als Team Goossens hadden elk een nieuwe auto in het deelnemersveld. Namelijk de rode Audi 80 van Erwin Visser en de zwarte Seat Leon van Bram Box. 2 mooie auto’s waar we in de toekomst ongetwijfeld nog veel van gaan horen. Helemaal een verrassing was Wesley Kompier met zijn Toyota Corolla. Na met het nodige succes aan een groot aantal ESPL wedstrijden te hebben meegedaan besloot Wesley om ook eens met een Sound Quality wedstrijd mee te doen. En hij behaalde meteen een zeer indrukwekkende tweede plaats! De eerste plaats was echter voor de in rap tempo steeds beter wordende Fiat Bravo van Franky Hoogendijk.

In de Rookie Unlimited klasse waren de mensen die eerder al Nederland vertegenwoordigde op de Europese finales in Bern, wederom succesvol. Rinus van de Berkmortel (rode Audi A3), Hilko den Ouden (zwarte Audi A3) en Fons Daelman (Nissan X-trail) behaalden respectievelijk de 3de, 2de en 1ste plaats. Mark Soppe (die met zijn Vw Polo met Exact en Steg apparatuur al een zeer mooie 3de plaats behaalde in Bern) deed hetzelfde en ging naar huis met de eerste plaats in de Amateur 4000 klasse. De winst in de Amateur -600 klasse ging naar Duitsland. Namelijk naar de zeer indrukwekkende Mitsubishi L200 van Jan-Bernd Korte.

100% Tuning

In de Amateur sound only klasse werd de strijd voor de hoogste plaats een tweestrijd tussen Duitsland en Engeland. De geweldig mooie VW Passat (voorzien van een Audi RS4 6 cilinder biturbo motor!) van Andreas Ostner trok aan het kortste eind. Stephen Hanson met zijn zilveren Skoda Fabia mocht de beker voor de eerste plaats mee terug nemen naar Engeland. De Amateur Unlimited klasse kende ook zo’n zwaar getunede auto uit Duitsland. Namelijk de Vw Bora van Thorsten Otzen. Hij won de eerste plaats in deze klasse boven de Subaru Impreza van Gert-Jan van Doorn.

In de Pro -600 ontstond een ware titanenstrijd tussen Nederland en Engeland. Marc Delnoij (beter bekend als Didi) verkocht zijn huid heel duur, maar moest toch het onderspit delven tegen de Schnitzer BWM 3 van Mark Turner van Team Turner uit Engeland.
Mark Turner zette namelijk een geweldige prestatie neer, hij mocht namelijk ook de prijs voor “Best sound of the show” en de grote cup voor de “Best car of the show” mee naar huis nemen.

De Expert sound only klasse kende wederom een (vriendschappelijke) strijd tussen de 2 kemphanen Dennis Snijders (Snijders QCS en Team Pioneer) en Rob Borremans. De BMW M3 van Snijders mocht de eerste plaats in ontvangst nemen, de Chrysler van Rob de 2de plaats.

De Expert unlimited klasse kende een tweetal vreemde eenden in de bijt.

Namelijk de multimedia/ESPL/"Porno" bus van Andreas Giebeler, oftewel de bekende Ford Transit met handboeien, bed met tijgervelletje, spiegels en een complete mobiele bioscoop aan boord versus de Europees kampioen ESPL expert unlimited, Wim Corten uit Belgie, met zijn Audio System Hyundai Coupe. Tijdens de Europese finales in Bern heeft Wim Andreas ruim verslagen met de ESPL wedstrijd. Nu werd de strijd dus voortgezet met een Sound Quality wedstrijd. Deze keer won Andreas. Dit was niet de enige beker die Andreas mocht toevoegen aan zijn toch al omvangrijke collectie. Ook in de Multimedia (DOLBY) pro klasse was hij succesvol. En verder mocht hij de speciale HOT & STICKY award in ontvangst nemen. Deze prijs werd gekozen en uitgereikt door de dames van FUEL voor de meest sexy deelnemende auto.

100% Tuning

In de Multimedia pro klasse waren nog 2 bijzondere deelnemers. Namelijk een Ferrari 360 Modena en de nieuwe, bijzonder mooie BOSS Audio demo auto, Vw Golf; beide gebouwd door Brian Meghou van Brian`s Custom Audio ( www.brian.nl ). In de Multimedia amateur klasse was Rinus van de BerkMortel (Iron Man) zeer succesvol. Naast de eerste plaats in deze klasse behaalde hij ook de beker voor "Best Install of the show" voor zijn zeer bijzondere uit RVS gemaakte installatie in zijn rode Audi A3. Hij werd echter wel op de voet gevolgd door de zeer mooie Polk Mazda MX3 van Sander Janson. Sander heeft flinke progressie gemaakt met zijn auto sinds de vorige wedstrijd en zal volgend seizoen zeker een geduchte concurrent gaan worden voor Rinus. Een nieuwkomer in de multimedia klasse was Bas Rikken. Zijn Hyundai Getz is al een zeer bekende verschijning op ESPL competities, maar nu komt hij ook op multimedia gebied eens kijken of er de nodige bekers te verdienen zijn.

Op het podium tijdens de prijsuitreiking werd er ook even aandacht gevraagt voor een nieuw team. In een tijd waarin het lijkt alsof car audio alleen maar harder en harder moet gaan zijn er een aantal mensen opgestaan die hier tegenin gaan. Volgens oprichter en team leider Martin Kruit hoeft een audio installatie niet lomp hard te gaan om er toch van te kunnen genieten. De installaties in de auto`s van de team leden kunnen wel harder dan 100dB, maar dat hoeven ze niet. 100dB maximaal is ruim voldoende om intens te genieten van een goed stukje muziek. Uitgescholden voor mietjes zijn de mensen deze naam gaan dragen als een geuzen naam en de geboorte van Team Mietje was een feit. EMMA waarschuwt al tijden iedereen voor de gevaren van een gehoorsbeschadiging door te luide muziek. Daarom draagt EMMA Nederland dit initiatief van Team Mietje ook een warm hart toe. Dat team Mietje zeker geen watjes zijn op het gebied van sound quality wedstrijden blijkt wel uit het aantal bekers dat dit team in een korte tijd al verzameld heeft. Zo is o.a. kersverse Europees kampioene Maryke van Bussel lid van dit team.

100% Tuning

Verder was er uiteraard de EMMA@WORK competitie. 2 teams van 5 man, Team Holland en de Fulda Gang uit Duitsland, namen het tegen elkaar op door binnen 24 uur elk een, door SEAT Nederland ter beschikking gestelde, splinternieuwe Seat Leon te voorzien van een volledige multimedia installatie, met apparatuur beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor Pioneer. Deze installatie bestond uit 2 versterkers, 2 composets, een subwoofer en Pioneer nieuwste dubbeldin DVD speler/radio met touchscreen, navigatie en iPod-aansluiting.

Om deze geweldige klus te klaren stelde Metabo onder het motto "Work, don`t play" voor elk team een zeer uitgebreide identieke set met professioneel gereedschap ter beschikking. Dietz en Signat zorgde voor kabels en aansluit materialen. Polyservice verzorgde alle materialen om polyester te verwerken en Merford (www.akoestiekwinkel.nl) stelde alle benodigde dempingsmaterialen ter beschikking. LeCar uit Ridderkerk was zaterdag beschikbaar voor last-minute benodigdheden en de finishing touch aan beide auto’s. Ook stelde het team van LeCar nog de nodige inbouwmaterialen zoals MDF, allerlei soorten tape en bekledingsstoffen ter beschikking. Brian’s Custom Audio uit Zoetermeer en Snijders QCS uit Amsterdam deden elk ook nog een duit in het zakje door nog diverse inbouwmaterialen te leveren.

100% Tuning

Stichting EMMA Nederland wil graag alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze West Europe Cup hartelijk bedanken voor het harde werk. Verder veel dank aan alle bedrijven die dit mede hebben mogelijk gemaakt, namelijk: Pioneer, Seat, Metabo, Dietz, Signat, Polyservice, Merford, LeCar, Brian’s Custom Audio, Snijders QCS, FUEL, Fandangoo en Ahoy’. Als laatste uiteraard een groot dankjewel aan alle deelnemers en bezoekers die van de West Europe Cup een geweldig gezellig feest maakten. Tot volgend seizoen! Het volledige verslag, de complete uitslagen, meer foto`s en al het nieuws voor het nieuwe seizoen zal te vinden zijn op www.emmanet.nl

EDITORS' CHOICE