Totem Integrated Line

Redactie HiFi.nl | 03 februari 2012 | Totem Acoustic

We spraken voor de ISE al met Bram Verellen van Totem, die op dat moment nog volop bezig was met de voorbereiding voor de CES in Las Vegas. Daar werd er voornamelijk gericht op de klassieke luidspreker lijnen die het Canadese merk biedt, maar in Amsterdam werd er ook ingezet op de Custom Installation serie met on-wall, in-wall en in-ceiling audio-oplossingen.

Op een AV- en integratiebeurs ontkom je er tenslotte niet aan om dergelijke inbouwnoviteiten aan de bezoekers voor te stellen. Of beter gezegd: de ISE leent zich uitstekend voor een focus op deze Integrated Line van Totem. Wim Verellen: “Waar we in Las Vegas voornamelijk aanwezig waren om de Element speakers voor te stellen, kunnen we hier de stand (zestig vierkante meter, red.) goed inzetten om met een andere lijn uit te pakken.”

Natuurlijk is er ook hier ruimte voor de bekendere modellen, die hier dan ook opgesteld staan. Maar er is voornamelijk aandacht voor de Tribe V On-Wall speakers aan de linkerhelft van de stand, aangestuurd door de befaamde BeChocolate, en de inbouwspeakers die rechts in de wand geïntegreerd zijn, In-Wall en In-Ceiling eveneens uit de Tribe serie.

“Als familiebedrijf (Joenit, red) werken we al heel lang met Totem, omdat we vanaf de eerste kennismaking met dit unieke merk aan de slag wilden,” gaat Wim verder. Totem is een belangrijke reden dat Joenit het als Belgische importeur ook in Nederland goed doet, al heeft het bedrijf op kleinere schaal onder meer ook Rega onder de hoede. “We kunnen ervoor kiezen binnen een bepaald gebied met een willekeur aan merken aan de slag te gaan, of ons met één merk te profileren,” vult Bram aan. Met een topmerk als Totem is het duidelijk een geval van kwaliteit voor kwantiteit. We noemden de Canadese hifi-fabrikant eerder dan ook een essentieel luidsprekermerk.

 

Bovenstaand bijvoorbeeld de Tribe In-Wall speakers, constructies uit één deel met een geanodiseerd aluminium front, bedoeld om de standaard te zetten op het gebied van de full-range muzikale kwaliteit van inbouwluidsprekers door een realistische, sonische 3D-ervaring te bieden. En onderstaand de Totem Mask inbouwspeakers, met en zonder grill. De Mask speakers zijn gemakkelijk in ieder interieur te verwerken en zijn naadloos te integreren met andere units van het merk voor een dynamisch geluid en een volledige ervaring.

                 

De heren zijn bijzonder positief verrast met het uitstekende internationale karakter dat de ISE inmiddels heeft. Het is rond de middag als we Totem bezoeken, en Wim geeft aan dat het pas de derde keer is dat hij Nederlands spreekt met zijn bezoekers. Eerder schreven we ook dat na de ISE voor Totem het Home Technology Event in Londen op het programma stond, maar dat blijkt inmiddels van de kalender geschrapt; te weinig animo. De organisatie in de Engelse hoofdstad vindt wellicht de toch een stuk kleinere beurs mosterd na de maaltijd, nadat er in de RAI op deze manier met zoveel stands en merken is uitgepakt. Volgens de organisatie van het grootste custom installation evenement op Engelse bodem is er in ieder geval te weinig interesse vanuit de industrie.

Totem trok in ieder geval behoorlijk wat bekijks in Amsterdam, dankzij de imponerende sound die je vanuit de twee Tribe V On-Walls en de BeChocolate tegemoet komt; “veelal wordt in de branche gedacht dat het niet mogelijk is een erg goed geluid weg te zetten als er bijvoorbeeld geen staande speakers gebruikt worden, maar deze On-Walls bewijzen het tegendeel.” Vince Bruzzese, oprichter van Totem en op onderstaande foto afgebeeld met zijn tegen de wand geplaatste speakers, kon in ieder geval op enthousiaste reacties rekenen.

Er veranderen dan ook gestaag een aantal zaken, en er wordt langzaam minder met oogkleppen naar dergelijke oplossingen gekeken. Een meeslepende, realistische muziekweergave komt niet noodzakelijk van mooie luidsprekerzuilen. Wim vertelt: “We hebben recent een serie van de In-Ceilings in een Grieks jacht in laten bouwen. De eigenaar kwam achteraf vertellen hoe geweldig het systeem werkt, en wat een bijzonder geluid er met deze hifi mogelijk is. Hij kwam de Integrated Line bij wijze van spreken aan mij verkopen, in plaats van andersom..”

Totem Tribe V

Kijk voor meer informatie op de websites van Totem en importeur Joenit.

MERK

EDITORS' CHOICE