NIEUWSB&W 800

B&W op HOME ID - de 800 Series Diamond

Redactie HiFi.nl | 19 september 2011 | B&W 800

Al eerder lichtte HiFi.nl je in over HOME ID, een werkelijke woonomgeving binnen de Woonbeurs 2011, ontworpen door toparchitect Eric Kant. Van 24 september tot en met 2 oktober laat Bowers & Wilkins in HOME ID een representatieve doorsnede zien van de gehele productlijn van Bowers & Wilkins. HiFi.nl zal in de aanloop naar HOME ID een aantal berichten publiceren over de producten die Bowers & Wilkins zal tonen. De 800 Series Diamond trapt af.

Oprichter John Bowers had in 1966 slechts één doel voor ogen: het bouwen van de perfecte luidspreker. Je kunt wel stellen dat hij daarin geslaagd is, want in de belangrijkste opnamestudio’s ter wereld - Abbey Road en de George Lucas Skywalker Studio – klinken Bowers & Wilkins luidsprekers. Voor vooruitgang is natuurlijk ook innovatie nodig. Dat principe stond voorop voor John Bowers bij de oprichting van het eerste onderzoek- en ontwikkelings-laboratorium, de University of Sound. Elke ontdekking brengt men dichterbij het beleven van klank zoals het hoort.


Foto: Bowers & Wilkins in de beroemde Abbey Road studio

Het ene materiaal past beter in de zoektocht van Bowers & Wilkins naar perfecte geluidsweergave dan het ander. Diamant, het ultieme materiaal voor een tweeter, bleek de magische toevoeging aan de hoogwaardige 800 Serie Diamond. De diamanten tweeter is voorzien van een ‘quad-magneet’-ontwerp dat het geluidsrendement verhoogt en zorgt voor een groter geluidsbereik en optimaler stereobeeld. De diamant die verwerkt is in de tweeter, komt van edelsteengigant De Beers.

Het was Kenneth Grange die de 800 Serie in 1979 ontwierp. Intussen zijn al vijf generaties van de 800 Serie de revue gepasseerd, de 800 Series Diamond is de jongste telg. De 800 Series Diamond bestaat uit diverse modellen met ieder hun eigen specialisatie. De 800 Diamond is het nieuwste model van de luidsprekers zoals ze in de Abbey Road Studios (!) worden gebruikt. De nieuwe 800 Series Diamond voorziet ook twee centerluidsprekers voor home theater toepassingen, de HTM2 Diamond en de HTM4 Diamond. Ben je op zoek naar een huiskamervriendelijke uitvoering van de 800 Diamond? Dankzij het gereduceerde kastvolume kan de 802 gemakkelijk worden opgesteld in een huiskameromgeving. De 803 Diamond heeft drie 7 inch basluidsprekers en is meer geschikt voor de luisteraar met een traditionele smaak. De 804 Diamond en de 805 Diamond zijn aan de onderzijde qua voetprint gelijk, alleen de 804 Diamond is de kleinste vloerstaande luidspreker binnen de 800 Series Diamond.


Foto: het kabinet van de 800 Series Diamond

De prijzen van de 800 Series Diamond variëren van 2.250 euro per stuk (805 Diamond) tot 11.000 euro per stuk (800 Diamond). De HTM2 Diamond is verkrijgbaar voor 4.700 per stuk, de HTM4 Diamond kost 2.350 euro per stuk.

Voor meer informatie over de 800 Series Diamond kun je de website van Bowers & Wilkins bezoeken. Ook kun je kijken op de website van HOME ID en de website van de Woonbeurs 2011. En voor de ultieme beleving moet je Bowers & Wilkins natuurlijk gaan bezoeken tijdens de Woonbeurs 2011 van 24 september t/m 2 oktober in de Amsterdam RAI. Je vindt Bowers & Wilkins tijdens HOME ID op stand 11.082.  

MERK

EDITORS' CHOICE