ARTIKELMarantz

Marantz persconferentie

Marc Brekelmans | 30 juni 2005 | Marantz

Ieder jaar organiseert Marantz een Europese persconferentie op een, meestal fraaie, locatie ergens in Europa. Dit jaar mocht de internationale pers zich verzamelen in het mooie, net onder Napels gelegen, Italiaanse kustplaatsje Sorrento.

Marantz maakt sinds 2002 deel uit van de D&M holding. Andere onderdelen van de D&M holding zijn Denon, McIntosh en het voornamelijk van haar MP3 spelers bekende Rio. Replay TV, Escient en CTN completeren het gamma van de D&M holding. Een paar weken geleden werd bekend gemaakt dat Boston Acoustics voortaan ook onder de D&M vlag zal gaan opereren. Marantz Europe staat onder leiding van de charmante Terrie O’Conell. Marantz Nederland staat onder leiding van Edwin Grote.

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi

Tijdens de persconferentie wordt veel aandacht geschonken aan de huidige marktontwikkelingen. Marantz’s “Brand Ambassador” Ken Ishiwata vertelde de aanwezige pers dat stereo met een heuse comeback bezig is en dat SA-CD (ondanks vele verhalen dat het formaat mislukt is) nu door Philips en Sony (maar dus ook door Marantz) als een gearriveerd medium wordt gezien. Meer dan 3000 titels zijn inmiddels beschikbaar, en daarmee is volgens Philips en Sony de kritische massa om een formaat succesvol te mogen noemen bereikt. Opvallend is dat Marantz in de Premium lijn uitsluitend kiest voor SA-CD stereo weergave en niet voor de surround mogelijkheden die het formaat biedt.

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi

Van het totale Marantz assortiment zal maar liefst zo’n 65% nog dit jaar gewijzigd worden. Hieronder de belangrijkste (maar zeker niet alle) nieuwe producten die voor dit jaar in de planning staan.


Premium Series

In de premium lijn werden twee nieuwe modellen geïntroduceerd; de PM-15S1 versterker en de SA-15S1 SA-CD-speler. Deze set is al door Hifi.nl aan de tand gevoeld, lees hier de recensie. Het nieuwe uiterlijk van de Premium serie is zeer geslaagd te noemen. Het geheel maakt een zeer solide indruk en het matte aluminium wordt erg fraai geaccentueerd met blauwe displayverlichting. Mensen die de blauwe verlichting niet mooi vinden, of op audiofiele gronden liever geen extra verlichting hebben, kunnen het licht dimmen of zelfs uitschakelen. De Premium lijn is leverbaar in de kleuren zilver en het typische Marantz goud.

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi
PM 15S1

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi
TT 15S1

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi
SA 15S1


Range Series

In de Range zijn een aantal cosmetische wijzigingen doorgevoerd; zo zijn alle frontpanelen voortaan uit massief metaal gemaakt (sommige modellen hebben nu nog een met metaal omtrokken kunststof frontpaneel) en vervalt de kleur goud. Voor mensen die nog een aanvulling zoeken op hun bestaande gouden Marantz set reden om snel naar de winkel te gaan. Verder wordt er in de Range vooral voortgeborduurd op bestaande, bewezen technieken als HDAM en Current Feedback. De top AV receivers in de Range bieden MRAC (Marantz Room Acoustic Calibration) en Lip Sync. Twee zeer handige functies om optimaal van surround te kunnen genieten.

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi
SR 9600

Marantz Internationale persconferentie 2005 (c) Xi
vlnr; Ivo vd Broek (HomeStudio), Edwin Grote (Marantz), Paul Messenger (journalist)

In de Range lijn worden dit jaar de volgende nieuwe producten geïntroduceerd:

Surround receivers: SR9600, SR5600, SR4600
DVD-spelers: DV9600, DV7600, DV6600, DV4600
Versterkers: PM7001, PM4001, PM7001 KI, PM4001 OSE
SACD-spelers: SA7001, SA7001 KI
CD-spelers: CD5001, CD5001 OSE.
Tuners: ST7001, ST6001

MERK

EDITORS' CHOICE