ARTIKELSowell

De set van Sowell

René van Es | 22 juli 2003

De set van Sowell Hi Fi Studio - Frankrijk en Italië samen in Gorinchem

Ik kom niet zo vaak in Gorinchem. Het ligt niet in de buurt en ondanks dat het oude centrum aantrekkelijk is, zijn er voor mij weinig redenen om het stadje in te gaan. Met een enkele uitzondering en dat is Hi Fi Studio Sowell. Een middelgrote knusse winkel gelegen aan de rand van het centrum, waarin Arnold van Otterlo de scepter zwaait. Gelegen tegenover het kantongerecht aan een plein. Parkeerruimte in overvloed al heeft Gorinchem de auto als inkomsten bron ook ontdekt. U moet u tot in de verre omtrek van het centrum een chipknip meenemen. Dat zal 25 jaar geleden, het jaar waarin Sowell de deuren voor het eerst opende, wel anders geweest zijn. Een aardige geste van het kantongerecht zou zijn om de klanten van Arnold een maand gratis parkeren aan te bieden ter ere van het jubileum. Helaas de gerechtdienaars zijn niet zo creatief. De reden van mijn bezoek aan Sowell is een nieuwe set van de maand te beluisteren, samengesteld uit merken die Sowell altijd voert.

Sowell Gorinchem

Keuze

De winkel rondkijkend zijn er genoeg merken om uit te kiezen. Elektronica van Denon, Marantz (Premium), Vincent, Nad, Arcam, Micromega tot Accuphase. Met luidsprekers van Hepta, Thiel, Piega, Master, Elac, Chario, Tannoy, Kef en JMlab. Daarnaast een aantal accessoires en een oude liefde van Arnold, de draaitafel. Voornamelijk Pro-ject modellen.

Sowell Gorinchem

De voorzijde van de winkel doet min of meer dienst als ontvangstruimte, meer naar achteren is de luisterruimte waar Arnold e.e.a. heeft klaargezet. Voordat we ingaan op de set hebben we het nog uitgebreid over zijn werkwijze. Arnold is nog van het oude stempel. De 17 jaar dat hij in het vak zit heeft hem geleerd meer als adviseur dan als verkoper de klant tegemoet te treden. Hij stelt zichzelf hoge eisen als het er om gaat klanten tevreden te houden, zodat hij ze met regelmaat terug ziet voor een luistersessie, een extra aankoop of een upgrade. De keuze wordt met de klant in de winkel gemaakt, maar thuis pas echt definitief. Speakers, zelfs de kleinere modellen, mogen altijd thuis beluisterd worden voor dat de koopbon op tafel komt. Is een bepaald type niet in huis, dan is een telefoontje naar de desbetreffende importeur voldoende om demo modellen in huis te krijgen. Arnold heeft bewust gekozen voor een productpalet van betrouwbare importeurs die aansluiten bij zijn filosofie.


EDITORS' CHOICE